home contact inschrijvingsbeheer
Over RTC Opleiding leerlingen Nascholing leerkrachten VDAB 10 dagen-regeling Nieuwsbrieven

Houttechnologie
HOUT 2x DUAAL

RTC partner in het ESF-project HOUT 2x DUAAL.

Ook voor RTC heeft Duaal Leren nog veel onbekenden. Om onze kennis te verbreden en om na te gaan wat RTC in de toekomst kan betekenen voor Duaal Leren zijn we samen met VDAB en Constructiv ingestapt in het ESF-project HOUT 2x DUAAL van Woodwize.

Het project heeft als doelstelling het implementeren van duaal leren in de opleidingsinstelling en het realiseren van kwalitatieve duale leertrajecten.

Om de leertrajecten te realiseren moeten leerlingen een opleidingsplan doorlopen.  

Soms kan een opleidingsplan niet volledig op de werkvloer gerealiseerd worden of zijn er bijkomende opleidingen die nuttig zijn om de leerlingen voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Hiervoor heeft RTC samen met Woodwize en Constructiv een opleidingsaanbod samengesteld waaraan alle leerlingen uit de duale houtopleiding ‘interieurbouwer duaal’ en ‘operator CNC gestuurde houtbewerkingsmachine duaal’ kunnen deelnemen.

Meer info over het volledige opleidingsaanbod en inschrijven vind je hier: www.woodwize.be/opleidingduaal


 

Projectfiches houtbouw

In de nieuwe leerplannen is er heel wat aandacht voor hout(skelet)bouw.  Voor heel wat leerkrachten is het onderwerp nieuw en moeten op zoek naar informatie. Hout(skelet)bouw is trouwens een markt in volle beweging wat het niet evident maakt om de juiste informatie te vinden.

Een aantal van die bedrijven maken deel uit van HSOB een vereniging van houtskeletbouwers (www.hsob.be). Binnen de organisatie zijn 10 interessante fiches uitgewerkt, waarvan wij denken dat ze een meerwaarde kunnen zijn voor zowel leerkrachten en leerlingen.

1.       Architecturale vrijheid

2.       Snel en schoon

3.       Goed geïsoleerd

4.        Klimaatvriendelijk

5.        Kwaliteit

6.        Aanpassing en uitbreiding

7.        Prijs en waarde

8.        Gezondheid

9.        Akoestiek

10.    Brandveiligheid

http://www.hsob.be/nl/10-goede-redenen/