home contact inschrijvingsbeheer
Over RTC Partnerinfo Opleiding leerlingen Nascholing leerkrachten VDAB 10 dagen-regeling Nieuwsbrieven

Veilig en duurzaam in de hout- & bouwsector
Infraroodcamera

Wil je met je leerlingen eens werken met een infraroodcamera? Heb je altijd al eens willen weten hoe goed het schoolgebouw geïsoleerd is? Grijp dan zeker deze kans!

 

Om een IR-camera te reserveren, dien je een mail te sturen naar mos.secundair@vlaamsbrabant.be.

Indien je vragen hebt rond dit project, mogen jullie steeds contact opnemen met de 'Dienst leefmilieu' van het Provinciehuis Vlaams-Brabant. Tel. 016/26 72 36.

 


Opleidingscentrum: Geen locatie vermelden
Fiche houtskeletbouw

In de nieuwe leerplannen is, terecht, heel wat aandacht voor hout(skelet)bouw. Voor heel wat leerkrachten is het onderwerp nieuw en moeten op zoek naar informatie. Hout(skelet)bouw is trouwens een markt in volle beweging wat het niet evident maakt om de juiste informatie te vinden.

Vanuit het werkveld horen we dat hout(skelet)bouwbedrijven momenteel wat over bevraagd worden naar informatie en ondersteuning van het onderwijs. Er is zeker de wil om samen te werken dat bewijzen de vele projecten i.s.m. de RTC's en de scholen maar de tijdsinvestering hiervoor kent ook zijn grenzen.

Een aantal van die bedrijven maken deel uit van HSOB een vereniging van houtskeletbouwers (www.hsob.be). Binnen de organisatie zijn 10 interessante fiches uitgewerkt, waarvan wij denken dat ze een meerwaarde kunnen zijn voor zowel leerkrachten en leerlingen.

1. Architecturale vrijheid
2. Snel en schoon
3. Goed geïsoleerd
4. Klimaatvriendelijk
5. Kwaliteit
6. Aanpassing en uitbreiding
7. Prijs en waarde
8. Gezondheid
9. Akoestiek
10. Brandveiligheid

Bij publicaties kunnen de fiches vanaf nu gratis gedownload worden.

Opleidingscentrum: Geen locatie vermelden