home contact inschrijvingsbeheer
Over RTC Partnerinfo Opleiding leerlingen Nascholing leerkrachten VDAB 10 dagen-regeling Nieuwsbrieven

InnoVET 2019-2020

Digitaal lesmateriaal en VR in de klas

Met InnoVET wordt ingezet op de verdere professionalisering van leraren die lesgeven in arbeidsmarktgerichte opleidingen.

InnoVET staat voor innovatieve opleidingen in Vocational Education and Training (VET). Het gaat om arbeidsmarktgerichte richtingen of richtingen met een dubbele finaliteit van het secundair onderwijs (dus niet enkel ‘STEM-richtingen’) versterken. In opdracht van het Departement Onderwijs coördineert en ondersteunt de Vlor de InnoVET-werking in nauwe samenwerking met de vijf RTC’s van Vlaanderen in het technisch en beroepssecundair onderwijs. Meer info via https://www.vlor.be/innovet

 
Voor de regio Vlaams Brabant werden bij de eerste InnoVET* oproep 2 projecten weerhouden (op een totaal van 13 projecten voor Vlaanderen).
 
> Digitaal leerplatform vorm- en plaatstoleranties – Damiaaninstituut Aarschot: Na een succesvolle samenwerking tussen bedrijven en scholen zal ondermeer een nieuw soort vleugeltype van een vliegtuig worden vertaald naar digitaal lesmateriaal.

> Virtuele Realiteit (VR) in de klas; op naar een methodiek – Technisch Atheneum Keerbergen: Innovatie in de automechanica bijhouden door VR in de klas te hanteren. Met dit project wil men een antwoord formuleren op de vraag hoe VR best in de klas te hanteren. 


Opleidingscentrum: /