home contact inschrijvingsbeheer
Over RTC Partnerinfo Opleiding leerlingen Nascholing leerkrachten VDAB 10 dagen-regeling Nieuwsbrieven

Personenzorg

Zorgbeurs Asse-Dilbeek-Ternat

Job- en opleidingsbeurs van de zorg- en welzijnssector 

Op maandag 20 mei 2019 vindt in Dilbeek een job- en opleidingsbeurs van de zorg- en welzijnssector plaats.Een organisatie van de gemeenten Asse, Dilbeek en Ternat, VDAB, vzw VIVO, burgemeestersoverleg Toekomstforum Halle-Vilvoorde, de provincie Vlaams-Brabant en het RTC Vlaams-Brabant. De beurs vindt plaats in CC Westrand te Dilbeek, van 13 tot 17 uur.

Wil je werken in de zorg? Werken met de handen, het hoofd én het hart ?

Dat kan in deze sector in een brede waaier aan jobs: de ouderenzorg, de kinderopvang, de gezondheidszorg, de jeugdzorg, de zorg voor personen met een handicap, het welzijnswerk,... zowel in klassieke zorgjobs als in ondersteunende jobs (ICT, schoonmaak, logistiek,...).
Interesse? Kom naar de grote Zorgbeurs en maak kennis met een ruim aanbod van vacatures én opleidingen in de zorg- en welzijnssector: 

• verpleegkundige
• zorgkundige
• begeleider in de kinderopvang
* logistieke medewerker
* schoonmaakpersoneel
* IT-medewerker
* Hulpverlener
 en nog veel meer!     

Workshop reanimatietraining: 
Je leert of je oefent hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan als eerste doet, hoe je moet reanimeren en in welk tempo, hoe je een AED aansluit en bedient . Samen met andere leerlingen oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maak je gebruik van een oefen-AED.

· Bloed prikken: 
Leerlingen ervaren via en interactieve workshop wat er gebeurt bij het prikken van bloed voor medisch onderzoek. En al moet je dit later niet zelf doen, daardoor zijn velen  minder angstig en verloopt de bloedafname een stuk soepeler. In deze workshop wordt de techniek aangeleerd om op een correcte en steriele wijze een bloedafname uit te voeren.

· Inleefworkshop: 
Er is een materiaalkoffer om te laten aanvoelen wat het kan betekenen ouder te worden. Het is gebaseerd op de zintuigen. Er is materiaal om een parcours te maken waarbij ze aan de hand van opdrachten dit ervaren. Het ervaren van tinnitus, problemen met de ogen, evenwichtsproblemen, slikproblemen, vingers die niet zo soepel zijn...

· Dementie: 
Wat is dementie, hoe kan je er als hulpverlener mee omgaan, hoe communiceer je best met de zorgvrager met dementie,... In deze workshop krijgen leerlingen enkele belangrijke inzichten en tips mee.

· Werken in de zorg: 
Leerlingen krijgen inzicht in de veelheid van beroepen in de zorgsector. Wie werkt er allemaal samen rond 1 patiënt?

· Mondzorg: 
Hoe kan je als zorgprofessional bijdragen aan het voorkomen van mondziektes en de tandarts bijstaan in de behandeling ? Je leert in deze workshop hoe je mensen een stralende glimlach kan bezorgen. 

· Begeleider in de kinderopvang: 
Werken in de kinderdagverblijven of buitenschoolse opvang is meer dan 'op de baby's en kindjes passen', je doet leuke educatieve activiteiten en stimuleert de ontwikkeling van kinderen. Ontdek het in deze workshop.

U kan zich inschrijven via mail (Sven.Sterckx@vlaamsbrabant.be), zodat we zicht hebben op het aantal leerlingen. Uiterste inschrijvingsdatum 10 mei 2019