Ecoheat4Gips 2020-2021

Ecoheat4Gips 2020-2021 cover
Opleidingscentrum RTC Vlaams-Brabant

Ecoheat4Gips 2020-2021

Warmtepompen en ventilatiesystemen hebben in Vlaanderen algemene ingang gevonden voor woningverwarming en zitten nog steeds in de lift. Met het project Ecoheat4Gips wil RTC Vlaams-Brabant leerlingen laten werken met deze nieuwste technolgie. In samenwerking met verschillende bedrijfspartners worden een aantal warmtepomp- en ventilatiemodules ter beschikking gesteld van de deelnemende scholen . Leerkrachten kunnen samen met hun leerlingen tijdens het schooljaar deze modules opbouwen en aldus de nieuwe installatietechnieken onder de knie krijgen.

Naar het schooljaareinde toe stellen de leerlingen hun uitgebouwde module voor aan de bedrijfspartners alsook aan de leerlingen en leerkrachten van de andere deelnemende scholen. Aangezien voor dit schooljaar 2020-2021 de presentatie via Webinar online zal gebeuren, krijgen ook scholen die niet rechtstreeks deelnamen aan het project en derden de mogelijkheid om deze eindpresentaties te volgen.
Tijdens deze eindpresentatie wordt ook dieper ingaan op het duurzaamheid van de infrastructuur, de nieuwe technologieën en de technieken die er worden toegepast.

=>Enkele reacties op de presentaties van vorig schooljaar:

  • doorgeven van flight cases goed initiatief !
  • interessant dat de school in de komende jaren verschillend lesmateriaal zal ontvangen. Bij elk project kunnen de jongeren dan ook de andere jaren in hun eigen school kennismaken met de Ecoheat4Gips-infrastructuur
  • voor elke leerling is er meer dan voldoende uitdaging
  • leerlingen komen eens uit hun eigen comfortzone
  • leerlingen doen de moeite om er verzorgd eruit te zien
  • leerlingen en leerkrachten leerden kennis maken met de aanwezige infrastructuur in de andere deelnemende scholen
  • leerlingen hebben het positief ervaren om een presentatie te geven aan gelijkgestemden
  • leuk, tof project: spijtig dat de media of andere scholen hiervoor geen interesse hebben getoond. We zouden nog meer moeten werken aan ons imago !

Voor het schooljaar 2020-2021 zal de presentatie in de vorm van een Webinar doorgaan op 4 juni van 10u tot 11u:

Na de onlinepresentatie door de leerlingen kunnen er door andere scholen/partners vragen gesteld worden aan de leerlingen. Drie scholen, DIA Aarschot, GTSM Merchtem en De Prins Diest zullen ieder max. 20 min. aan het woord zijn. Het Webinar zal dus maximaal 1u. duren. (10u - 11u) Leerlingen die in afstandsonderwijs zijn of in klasverband kunnen deze presentatie volgen. Scholen kunnen zich inschrijven voor deelname aan dit Webinar. Op deze manier kunnen zij een kijkje nemen naar de geleverde prestaties van andere scholen, maar ook kennismaken met de nieuwe technologieën. Ook andere studiegebieden E/M H/B zijn uiteraard welkom!

Enkele andere opleidingen binnen deze categorie