Ecoheat4Gips 2020-2021

Ecoheat4Gips 2020-2021 cover
Opleidingscentrum RTC Vlaams-Brabant
Adres Deze opleiding zal online doorgaan

Ecoheat4Gips 2021-2022

Tijdens het schooljaar 2017-2018 werd het project 'Ecoheat cc' herwerkt naar 'Ecoheat4Gip's'. Indien we toen naar de gerealiseerde GIP-opdrachten van deze 4 verschillende scholen keken, dan waren de bedrijfspartners en alle andere aanwezigen aangenaam verrast van de inzet van alle GIP-leerlingen.

Om het Ecoheat4Gips-project aan elkaar voor te stellen is een presentatie geven noodzakelijk om de theorie duidelijk naar voren te brengen. Dit is dan wel iets meer dan alleen het aantonen van een werkend geheel. Er wordt ook dieper ingaan op het duurzaamheid van de infrastructuur, de nieuwe technologieën en de technieken die er worden toegepast. Op welke manier deze presentatie wordt gegeven is natuurlijk de vrijheid van elke leerling / school. Een PowerPointpresentatie is vaak voor de leerling een leidraad ter ondersteuning voor zijn presentatie.

 
 
=>Enkele reacties op de presentaties van vorig schooljaar:

  • leuk, tof project: spijtig dat de media of andere scholen hiervoor geen interesse hebben getoond. We zouden nog meer moeten werken aan ons imago !
  • leerlingen en leerkrachten leerden kennis maken met de aanwezige infrastructuur in de andere deelnemende scholen
  • doorgeven van flight cases goed initiatief !
  • leerlingen hebben het positief ervaren om een presentatie te geven aan gelijkgestemden
  • interessant dat de school in de komende jaren verschillend lesmateriaal zal ontvangen. Bij elk project kunnen de jongeren dan ook de andere jaren in hun eigen school kennismaken met de Ecoheat4Gips-infrastructuur
  • voor elke leerling is er meer dan voldoende uitdaging
  • leerlingen komen eens uit hun eigen comfortzone
  • leerlingen doen de moeite om er verzorgd eruit te zien
 
Voor het schooljaar 2021-2022 zal het webinar doorgaan op 4 juni van 10u tot 11u:
 

Het gaat over warmtepompen, airco, ... allemaal nieuwe technologieën waar de leerlingen in de toekomst zeker meer en meer mee te maken zullen krijgen. Na de presentatie kunnen er door andere scholen/partners vragen gesteld worden aan de leerlingen. Drie scholen, DIA Aarschot, GTSM Merchtem en De Prins Diest zullen ieder max. 20 min. aan het woord zijn. Het webinar zal dus maximaal 1u. duren. (10u - 11u) Leerlingen die in afstandsonderwijs zijn of in klasverband kunnen deze presentatie volgen.


Scholen kunnen zich nu al inschrijven voor hun deelname. Op deze manier kan u een kijkje nemen naar de geleverde prestaties van andere scholen, maar ook kennismaken met de nieuwe technologieën. Ook andere studiegebieden E/M H/B zijn uiteraard welkom!
 
 

Inschrijfmogelijkheden

Enkele andere opleidingen binnen deze categorie