Viruteel bezoek Materialenbank Leuven - EDU stream

Viruteel bezoek Materialenbank Leuven - EDU stream cover
Opleidingscentrum Materialenbank Leuven
Adres Deze opleiding zal online doorgaan

Met Triple E-wood zetten we de economische, ecologische en esthetische mogelijkheden van de houtindustrie in de verf. De bouwsector is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van het grondstoffenverbruik mondiaal. Hoogtijd om in dit traject leerlingen kennis te laten maken met de circulaire economie : de materialenbank. In dit derde programmaonderdeel van Triple E-wood staat houtrecuperatie en hergebruik centraal. We lopen online in de voetsporen van ervaren ‘urban miners’. Dit zijn ‘moderne’ schrijnwerkers die gespecialiseerd zijn in de recuperatie constructiehout en hergebruik van houten meubels, deuren, lambrisering, raamkozijnen….

Wegens de Corona maatregelen is het moeilijk om met verschillende klassen en scholen tegelijkertijd deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten.
EDU-stream is een oplossing voor dit probleem. Een camera, moderator volstaat om de materialenbank virtueel te bezoeken en de beelden te streamen via onze RTC facebook. 

Uw studenten bedenken elk één vraag voor urban miners Rens en Arnaud op basis van de video reportage van ROB TV https://www.robtv.be/nieuws/leuven-opent-webshop-met-tweedehands-bouwmaterialen-afkomstig-van-renovatieprojecten-112456
Graag voor 1 mei 2021 de vragen van jouw leerlingen doormailen naar Wim Van Broeck (wim.vanbroeck@rtc.vlaamsbrabant.be).  Bedankt alvast.

Dit streamingsevent waarbij de urban miners jullie vragen beantwoorden kan je volgen op 11 mei – vanaf 14u00,  inloggen op de FaceBook page van RTC.

Deze Q&A- streamingactiviteit creëert een authentieke leerervaring zodat jongeren ‘live’ kunnen ontdekken wat en hoe hedendaagse schrijnwerkers bouwmaterialen recupereren en via een webshop en materialenbank opnieuw verkopen.

Inschrijfmogelijkheden

Enkele andere opleidingen binnen deze categorie