Bezoek Zoniënwoud en 'AfrikaMuseum'

Bezoek Zoniënwoud en 'AfrikaMuseum' cover
Opleidingscentrum Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

Met Triple E-wood zetten we de economische, ecologische en esthetische mogelijkheden van de houtindustrie in de verf. De bouwsector is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van het grondstoffenverbruik mondiaal. Hoogtijd om in dit traject leerlingen kennis te laten maken met duurzaam bosbeheer en het Xylarium van het 'AfrikaMuseum' . Doelgroep zijn de leerlingen hout van het 5de jaar, het 6de  jaar en 7de jaar die elk een aangepast programma krijgen..
Een coproductie van RTC Vlaams-Brabant, Woodwise, MOS en het Xylarium van het Afrikamuseum.

Dagprogramma start in Tervuren om 10u00: Bezoek aan het Zoniënwoud en het 'AfrikaMuseum' – parallel sessies. Wegens de specifieke Covid-19 inschrijvingsmaatregelen starten en eindigen de workshops telkens met 1 minuut verschil.

  • De educatieve verkenning van het bos met begeleiding door een boswachter op 26 of 27 april. DOE-opdrachten: omtrek meten van boom, identificeren van ‘te kappen’ boom, hoogte inschatten van een boom….
  • Het geleid bezoek aan de houtcollectie van het Afrika Museum 26 of 27 april. Foto opdrachten met oog voor eigenschappen van tropisch hout, de eco-certificering, economisch belang…

Opmerking:  Wegens Covid-19 maatregelen schrijven wij in per klasbubbel. Wij stellen slechts 1 plaats open zodat nooit meer dan 1 klas kan inschrijven.
Graag voor 1 april 2021 de namen van de leerlingen via een excellijst door te mailen naar Wim Van Broeck (wim.vanbroeck@rtc.vlaamsbrabant.be). 

Inschrijfmogelijkheden

Enkele andere opleidingen binnen deze categorie