Logistieke Doedagen 2021-2022

Logistieke Doedagen 2021-2022 cover
Opleidingscentrum VDAB business support, retail en ict (Vilvoorde)

Logistieke Doedagen 2021-2022

De logistieke sector is één van de belangrijkste economische sectoren in onze regio die steeds op zoek is naar goed opgeleide werkkrachten. Zo organiseren we als RTC Vlaams-Brabant jaarlijks 4 doedagen per schooljaar waarbij een groep van rond de 50 leerlingen de kans krijgt een belangrijke logistieke speler te leren kennen op de luchthaven. Zo bezochten we vorig schooljaar Kuehne en Naegel, Dnata en DHL (deze laatste viel in het water door Corona).

Om leerlingen en hun leerkrachten deze kansrijke logistiek sector te laten ervaren stelde het RTC Vlaams-Brabant met zijn partners uit het Logistiek Platform Vlaams-Brabant voor deze doedag een programma samen waarbij ze naast het bedrijfsbezoek op de luchthaven ook een initiatie heftruck bij VDAB in Vilvoorde en krijgen ze inzicht in het verloop van de logistieke keten door het spelen van een aantal logistieke spellen. Aviato geeft hen een presentatie rond jobmogelijkheden op de luchthaven en welke specifieke skills ze daarvoor nodig hebben. 
 
RTC Vlaams-Brabant is enthousiast om ook dit schooljaar de scholen opnieuw mee te nemen in deze logistieke beleving die voorlopig gepland staan op volgende data: 29 april 2022 en 10 mei 2022.  De concrete inhoud en de mogelijkheid om in te schrijven volgen later.
Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met: raf.deboeck@rtc.vlaamsbrabant.be

Enkele andere opleidingen binnen deze categorie