Triple E-wood - Viruteel bezoek Materialenbank Leuven - EDU stream

Triple E-wood - Viruteel bezoek Materialenbank Leuven - EDU stream cover
Opleidingscentrum Materialenbank Leuven

Met Triple E-wood zetten we de economische, ecologische en esthetische mogelijkheden van de houtindustrie in de verf. De bouwsector is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van het grondstoffenverbruik mondiaal. Hoogtijd om in dit traject leerlingen kennis te laten maken met de circulaire economie : de materialenbank.

Wegens de Corona maatregelen was het moeilijk om met verschillende klassen en scholen tegelijkertijd deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten.
EDU-stream is een oplossing voor dit probleem. Een camera, moderator volstaat om de materialenbank virtueel te bezoeken en de beelden te streamen via onze RTC facebook. In deze EDU stream staat houtrecuperatie en hergebruik centraal. We lopen online in de voetsporen van ervaren ‘urban miners’. Dit zijn ‘moderne’ schrijnwerkers die gespecialiseerd zijn in de recuperatie constructiehout en hergebruik van houten meubels, deuren, lambrisering, raamkozijnen….

Dit streamingsevent kan je volgen via RTC Vlaams-Brabant Facebook https://www.facebook.com/174807065994774/videos/325341115711965.