Triple E-wood - Circulaire Economie/Materialenbank & Sociaal Atelier Steltplaats

Triple E-wood - Circulaire Economie/Materialenbank & Sociaal Atelier Steltplaats cover
Duur dagactiviteit
Opleidingscentrum Materialenbank Leuven
Adres Kolonel Begaultlaan 79, 3012 Leuven
Bekijk op de kaart en plan je route

Elke dag wordt er massaal veel hout en meubelen gerecupereerd door organisaties zoals 'Spit', 'De kringloopwinkel', het container park...Recent zijn er bedrijven die gebouwen voor de sloop strippen en al het bruikbare materiaal stockeren en opnieuw te koop aanbieden: Urban Mining (https://www.youtube.com/watch?v=Dg4RbFOrLuo&t=22s). Urban Mining is het herwinnen van grondstoffen en hergebruiken van materialen. Deze workshop Circulaire Economie/Materialenbank stad Leuven is ontworpen om leerlingen te laten kennismaken met bedrijfsstrategieën en verdienmodellen in de circulaire economie.

Tijdens dagactiviteit bezoeken wij de Materialenbank en werken wij in het sociaal atelier Stelplaats in Leuven. Het programma bestaat uit 3 onderdelen:

  • Voormiddag: bezoek aan de materialenbank - een winkel van gerecupereerde bouwmaterialen;
  • Na het bezoek aan de Materialenbank geven Rens en Arnaud een geanimeerde voorstelling van verrassende hergebruik projecten in binnen en buitenland;
  • In de namiddag gaan de jongeren zelf creatief aan de slag en verwerken zij gerecupereerd hout tot een gebruiksvoorwerp.

We starten deze dagactiviteit in de Materialenbank (Kolonel Begaultlaan 79, Leuven) en eindigen in het sociaal atelier in Herent, Kleindalstraat 46 (https://ateliercirculer.be/). Eigen vervoer van Materialenbank naar sociaal atelier in Herent is noodzakelijk. Bekijk hier ook een YouTube video hoe een kruk gefabriceerd wordt uit recuperatiemateriaal.

Tijdens de lunchpauze geven ervaren Urban Miners Rens en Stro een geanimeerde slide show van verrassende projecten in binnen en buitenland. Rens en Arnaud zijn ‘moderne’ schrijnwerkers die gespecialiseerd zijn in de recuperatie constructiehout en hergebruik van houten meubels, deuren, lambrisering, raamkozijnen….

Wil je graag deelnemen aan het Triple E-Wood project en/of heb je vragen? 
Aarzel dan niet mij te contacteren - Wim Van Broeck: 0497 41 31 88.

Inschrijfmogelijkheden