Hout - Tripple E-wood programma cover

Hout - Tripple E-wood programma

Met Triple E-Wood willen wij een hedendaagse leeromgeving creëren die jongeren een kijk biedt op nieuwe vraagstukken (evenwicht tussen economie en ecologie) en innovatieve manieren (circulaire economie en design) om met ‘hout’ aan de slag te gaan.

Concreet staan in Triple E-Wood ‘economische’, ‘ecologische’ en ‘esthetische’ aspecten van de houtproductie en -verwerking centraal. Triple E-Wood biedt jongeren en leerkrachten een divers leertraject dat bestaat uit vijf onderdelen: een bosexploratie met een boswachter door het Arboretum van Tervuren; de ontdekking van het Afrika Museum met accent op houtkap, houtensoorten, maskers, een streamingsevent met Q&A ‘live’ vanuit een houtverwerkingsbedrijf in België, een reeks TTT’s voor CNC-machines en tenslotte een echte workshop midden in het bos.

Elk van deze vijf programmaonderdelen bevat een mix van de drie E’s. Sommige programmaonderdelen zijn eerder geschikt voor de 5de jaars, sommige voor de laatste jaarsstudenten. De TTT CNC is exclusief gericht op leerkrachten. Scholen kiezen à la carte!

Het overgrote deel van de ateliers bieden wij op locatie aan. We zijn afhankelijk van weeromstandigheden en seizoenen. De vijf onderdelen spreiden wij uit over het verloop van het volledige schooljaar 2021-2022. Inschrijvingen starten vanaf september 2021.

  • 23 en 25 november - Tijdens de bosverkenning belichten boswachters het ecologisch bosbeheer en de economische aspecten van houtproductie.
  • 23 en 25 november - Hout staat ook centraal in de verhalen van de gidsen van het Afrika Museum, verhalen waar economie en ecologie elkaar doorkruisen. Voor recent covid maatregelen verwijs ik u naar de website van het museum (https://www.africamuseum.be/nl/visit/covid_measures).
  • November en december 2021 - Innovatie in de houtverwerkingsindustrie staat centraal in de TTT CNC.
  • Bij het begin van de lente, op 21, 24, 28 of 31 maart 2022 kruipen leerlingen in de huid van een echte houtvester en gaan aan de slag met een mobiele zaagmachine in het Geografisch Arboretum in Tervuren
  • Op 19 en 26 april 2022 staat houtrecuperatie en hergebruik van meubels centraal. 

Triple E-Wood is een programma voor derde graad ‘hout’ BSO en TSO, ontwikkeld door RTC Vlaams-Brabant in nauwe samenwerking met Woodwize en MOS Leuven.

 

Geschikt voor
Triple E-wood - mobiele boomzaag - outdoor workshop

Triple E-wood - mobiele boomzaag - outdoor workshop

Hout - Tripple E-wood programma Geschikt voor leerlingen Koninklijke Schenking – Geografisch arboretum Tervuren 4 startdata