Koeling & Warmte ('Ecoheat4GIPS') cover

Koeling & Warmte ('Ecoheat4GIPS')

*** Meer info omtrent het schooljaar 2022-2023 volgt binnenkort ***

Aanbod schooljaar 2021-2022

Warmtepompen en ventilatiesystemen hebben in Vlaanderen hun algemene ingang gevonden voor woningverwarming en zitten nog steeds in de lift. Met het project Ecoheat4Gips wil RTC Vlaams-Brabant leerlingen laten werken met deze nieuwste technologie.

In samenwerking met verschillende bedrijfspartners worden een aantal warmtepomp- en ventilatiemodules ter beschikking gesteld van de deelnemende scholen. Leerkrachten kunnen samen met hun leerlingen tijdens het schooljaar deze modules opbouwen en aldus de nieuwe installatietechnieken onder de knie krijgen.

Dit schooljaar zal het project opnieuw van start gaan bij Big Blue Van Marcke te Zaventem en zal er in de namiddag een workshop van Equans/ Engie Academy voorzien worden. 
 
Voor het schooljaar 2021-2022 zullen er '3 leerlingenpresentaties Ecoheat4Gips' doorgaan:  
  • Vrijdag 3 juni 2022- VM DIA Aarschot en in de NM De Wijnpers Leuven 
  • Dinsdag 7 juni 2022 - GTSM Merchtem
Scholen kunnen zich nu al inschrijven voor hun deelname op 1 of meerdere aangeboden data. Scholen die geen leerlingenpresentatie wensen te houden, mogen wel uiteraard meedoen aan alle aangeboden acties / opleidingen.
 
Indien je via een GIP-opdracht aan de slag wil gaan met één van deze vernieuwende technologieën, gelieve hiervoor dan een mailtje te sturen naar karin.wauters@rtc.vlaamsbrabant.be
 

Nog bijkomende vragen? Contacteer ons! We helpen je graag verder.
Je kan terecht bij Karin Wauters:
karin.wauters@rtcvlaamsbrabant.be

 

Geschikt voor