RTC-opleidingen Land- & Tuinbouw (POW)

RTC-opleidingen Land- & Tuinbouw (POW) cover
Opleidingscentrum RTC Vlaams-Brabant

 

Ga naar de website van RTC Oost-Vlaanderen

 • Hydraulica-toepassingen in de land- en tuinbouw
  Partners: Case IH | PCLT
  Leerlingen, volgens hun niveau laten kennismaken met de diverse (trekker)hydraulica-toepassingen.
 • Graafmachine
  Partner: Gavarent - PCLT
  Versterken van leerkrachten via een 3-daagse opleiding 'Graafmachine - instructeur'. Het volgen van deze opleiding is een voorwaarde om achteraf met de leerlingen op school aan de slag te gaan met de ter beschikking gestelde graafmachines. de school kan zelf instaan voor een eventuele examinering van de leerlingen door het PCLT na afloop van de ontleningsperiode. De graafmachines (1,5 ton en 3 ton) reserveren voor uw school kan.
 • Agromachinepark
  Partner: Key-Tec
  Tijdens een Train the Trainer krijgen leraren een uitgebreide training over de werking van een specifieke machine. Achteraf is er de mogelijkheid om terug te keren met de leerlingen en aan de slag te gaan op de machine.
 • Aanbod tuinbouwmachines
  Partner: Husqvarna
  1. Opleidingsdag
  - Husqvarna geeft in de klas een presentatie over het bedrijf en de specifieke kenmerken, veiligheid en technieken, innovatieve technologieën,… (Max 2 uur)
  - Nadien komt de demo wagen aan bod waar iets dieper op veiligheid en gebruik van machines wordt ingegaan
  - In de namiddag kunnen de leerlingen en leerkrachten zelf de nieuwste machines testen onder begeleiding van een trainer van Husqvarna.
  - Doelgroep: voornamelijk finaliteitsjaren (6de en/of 7de jaar) en leerkrachten.
  2. Projectweek
  Sommige scholen werken met projectweken, hierbij biedt Husqvarna de mogelijkheid om gratis demo machines te kunnen gebruiken (dit gaat meestal over een hele     set aan accu machines, maar kan eventueel ook met benzine machines).
  3. Instructiemateriaal
  Scholen kunnen gratis boeken bekomen betreffende ‘veilig werken met de kettingzaag’ (de boeken worden niet opgestuurd maar afgeleverd tijdens een gesprek op de school).
  4. Scholen conditie
  Elke school of opleidingscentrum die te maken heeft met land -en tuinbouw kan genieten van een speciale scholenconditie. Husqvarna komt dit volledig vrijblijvend voorstellen tijdens een gesprek op school.
  Voor dit aanbod van neem je als school rechtstreeks contact op met Husqvarna via onderstaande gegevens:

  Stephane Ateca
  Husqvarna Professional
  Business Developer
  Mobile +32 (0)476 265 377
  stephane.ateca@husqvarnagroup.com

 

 


 

Ga naar de website van RTC Antwerpen

 • Agromachinepark
  Partner: Fedagrim
  Tijdens een Train the Trainer in de Thomas More campus te Geel krijgen leraren een uitgebreide training over de werking van een specifieke machine. Achteraf is er de mogelijkheid om terug te keren met de leerlingen en aan de slag te gaan op de machine.
 • Accu aangedreven tuinbouwmachines – Stihl
  Partner: Stihl
  Een uitleenmodule die zich voornamelijk toespitst op groenopleidingen en waarin o.a. volgende machines inzitten:
  - Heggenschaar
  - Stokheggenschaar
  - Bladblazer
  - Bosmaaier
 • Zitmaaiers in de tuinbouw
  Partner: Fedagrim en Etesia
  Via dit project geven we scholen de gelegenheid om gedurende een bepaalde periode te kunnen beschikken over een high end zitmaaier van Etesia. Leraren zullen eerst een Train the Trainer dienen te volgen.
 • Virtueel bedienen van landbouwmachines
  Partner: Fedagrim en Matermaco
  Scholen krijgen gedurende 3 weken een Valtra-arm inclusief ISOBUS-module ter beschikking. Hiermee kunnen alle instellingen gesimuleerd worden van een Valtra-trekker. ISOBUS-uitbreiding laat toe machines een te sluiten en te bedienen via de arm. Dit alles gebeurt volledig virtueel. Machines die uitgerust zijn met een ISOBUS-stekker kunnen aangestuurd worden met de Valtra-arm.

 

 


 

Ga naar de website van RTC West-Vlaanderen

 • Satelliet en drone toepassingen in de landbouw
  Partner: Vito en Euka
  Voor leerkrachten 3e graad en TA's zal VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) online een overzicht schetsen van de mogelijkheden die 'Remote Sensing' biedt voor de landbouw: van satelliet gebaseerde oplossingen tot en met drones.
  EUKA, Vlaamse Drone Federatie, streeft ernaar de Vlaamse drone-economie op een hoger niveau te tillen. Ze organiseren werkgroepen (o.a. voor landbouw) vanuit de industrie, om de dronetechnologie sneller ingang te laten vinden. EUKA zal tijdens de online sessie hun werking kort voorstellen.