RTC-opleidingen Land- & Tuinbouw (POW)

RTC-opleidingen Land- & Tuinbouw (POW) cover
Opleidingscentrum RTC Vlaams-Brabant

Ga naar de website van RTC Oost-Vlaanderen

 • Trekkerhydraulica
  Partners: PCLT

  Dit project biedt de mogelijkheid aan scholen om hun leerlingen, volgens hun niveau, kennis te laten maken met de diverse hydraulica-toepassingen en er praktisch mee aan de slag te gaan. Een expert in de materie stelt zijn kennis, de nodige apparatuur en didactische hulpmiddelen ter beschikking om de deelnemers volgens niveau te inspireren of te vervolmaken. Deze opleiding brengt de beginselen van hydraulica en elektrotechnische aandrijving aan de hand van toegepaste trekkerhydraulica.

 • Graafmachines
  Partner: Gavarent 

  Scholen met een aanbod land- en tuinbouw en ruwbouw kunnen voor een vaste periode twee graafmachines ontlenen.
  RTC Oost-Vlaanderen staat in voor de algemene administratie en planning.

 • Aanbod tuinbouwmachines
  Partner: Husqvarna

  Stephane Ateca van Husqvarna komt bij jou op school langs.
  Een workshop duurt 1 dag en bestaat uit een een 2-tal uur introductie en theorie. Je krijgt er onder andere slimme tips voor het onderhoud van een tuin en een gazon.
  In de namiddag maak je samen met je leerlingen kennis met een aantal machines. Je bespreekt de technische kenmerken en kan de machines ook kort hanteren onder begeleiding van Stephane. Er wordt vooral aandacht gegeven aan veiligheid, startprocedures, werkmethodes,…

 

Ga naar de website van RTC Antwerpen

 • Landbouw V(ie)R.0
  Maak kennis met het gebruik van XR-technologie. Experimenteer met de 360° camera, kom te weten hoe je XR-apparatuur op afstand kan bedienen en leer hoe je  virtuele hijskranen en hefmachines kan bedienen. Ga actief aan de slag met deze XR-technologieën tijdens onze workshops!

 • Zitmaaiers in de tuinbouw
  Partner: Fedagrim en Etesia
  Via dit project geven we scholen de gelegenheid om gedurende een bepaalde periode te kunnen beschikken over een high end zitmaaier van Etesia. Leraren zullen eerst een Train the Trainer dienen te volgen.

 

Ga naar de website van RTC West-Vlaanderen

 • Mobiel Pakket - Kunstmeststrooier
  Evaluatie van de verdeling van korrels van meststofstrooiers, alsook de controle van de hardheid, korrelgrootte en indeling van verschillende soorten meststof is belangrijk om degelijke kwaliteit te garanderen bij de verspreiding ervan.