ASCP/DRONE RACE - voorsmaak programma 2021-2022

ASCP/DRONE RACE - voorsmaak programma 2021-2022 cover
Opleidingscentrum RTC Vlaams-Brabant

Het ASCP DRONE-programma 2021-2022 - vooruitblik!

RTC Vlaams-Brabant startte in 2010 in nauwe samenwerking met ASCO, Thomas More Instituut en diverse beroeps- en technische scholen het ASCP/DRONE-project (Aircraft Schools Challenge Project). Dit programma wil leerkrachten en jongeren van de 3de graad mechanica vertrouwd maken met state-of-the-art ontwerpsoftware en freestechnieken voor het maken van matrijzen. Hier een voorproefje van de editie 2019/20!

Het ASCP DRONE programma is chronologisch opgebouwd, we starten met ontwerpsoftware en frezen onze matrijzen. Vervolgens spuitgieten wij het frame. Na inschrijvingen kan je rekenen op financiële steun van RTC ter waarde van €150,00. Hiermee kan je onderdelen bestellen voor je drone. Rest nog de assemblage van de drone en programmering van de besturing. Het einddoel is een echte DRONE Race op het eind van het schooljaar.

Dit jaar breiden wij de technieken en materialen verder uit en kan je naast spuitgieten ook een frame maken van carbon of je frame 3D printen.
Leerkrachten bieden wij NX cam, GOM Benelux en HASCO-workshops aan. Wij werken ook aan bedrijfsbezoeken bij ASCO en Materialise.

Het DRONE-programma 2021-2022 omvat vijf programmaonderdelen, inschrijfmogelijkheden vanaf begin september 2021.

  1. Ontwerpsoftware NX cam en leren werken met 3D printtechnieken;
  2. Spuitgieten ism Thomas More Hogeschool/3D printen;
  3. EDUStream Materialise;
  4. Drone assemblage en programmatie;
  5. Drone wedstrijd.

+ Webinar FLAM3D op dinsdag 9 november en Webinar HASCO op dinsdag 7 december.

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Enkele andere opleidingen binnen deze categorie

ASCP/DRONE RACE -spuitgieten

Mechanica Drone Project Thomas More 'ASCP' 13 startdata