Mechanica - ASCP DRONE-programma cover

Mechanica - ASCP DRONE-programma

Het ASCP DRONE-programma 2021-2022 - vooruitblik!

RTC Vlaams-Brabant startte in 2010 in nauwe samenwerking met ASCO, Thomas More Instituut en diverse beroeps- en technische scholen het ASCP/DRONE-project (Aircraft Schools Challenge Project). Dit programma wil leerkrachten en jongeren van de 3de graad mechanica vertrouwd maken met state-of-the-art ontwerpsoftware en freestechnieken voor het maken van matrijzen. Hier een voorproefje van de editie 2019/20!

ASCP/DRONE RACE is een provincie overschrijdend programma. Scholen buiten de provincie Vlaams Brabant schrijven in via https://www.rtc.vlaanderen/provincieoverschrijdende-werking/ (deadline is 31 oktober).

Het ASCP DRONE programma is chronologisch opgebouwd, we starten met ontwerpsoftware en frezen onze matrijzen. Vervolgens spuitgieten wij het frame. Na inschrijvingen kan je rekenen op financiële steun van RTC ter waarde van €150,00. Hiermee kan je onderdelen bestellen voor je drone. Rest nog de assemblage van de drone en programmering van de besturing. Het einddoel is een echte DRONE Race op het eind van het schooljaar.

Dit jaar breiden wij de technieken en materialen verder uit en kan je naast spuitgieten ook een frame maken van carbon of je frame 3D printen. Leerkrachten bieden wij NX cam, FLAM3D en HASCO-workshops aan.

Het DRONE-programma 2021-2022 omvat vijf programmaonderdelen, inschrijfmogelijkheden vanaf begin september 2021.

  1. Werken met ontwerpsoftware NX cam BASIS en NX cam GEVORDERDEN in december 2021 in VTI Leuven;
  2. Spuitgieten in november en december 2021 ism Thomas More Hogeschool/3D printen;
  3. EDUStream Materialise (online video in wording);
  4. Drone assemblage en programmatie (online instructie video);
  5. Drone wedstrijd op eind van schooljaar 2021-2022 (locatie en datum nog te bepalen).

+ Webinar FLAM3D op dinsdag 9 november en Webinar HASCO op dinsdag 7 december.

 

Geschikt voor
Verfijn