ASCP/DRONE RACE - assembleren en programmeren (online)

ASCP/DRONE RACE - assembleren en programmeren (online) cover
Opleidingscentrum RTC Vlaams-Brabant

RTC Vlaams-Brabant startte in 2010 in nauwe samenwerking met ASCO, Thomas More Instituut en diverse beroeps- en technische scholen het DRONE-project om jongeren vertrouwd te maken met state-of-the-art ontwerpsoftware en freestechnieken.

Het ASCP DRONE programma is chronologisch opgebouwd, we starten met ontwerpsoftware en frezen onze matrijzen. Vervolgens spuitgieten, 3D printen (link naar svg files) of carbon plooien wij het frame. Na inschrijvingen voor de DRONE RACE kan je rekenen op financiële steun van RTC ter waarde van €150,00. Hiermee kan de school haar drone onderdelen bestellen.

ASCP/DRONE RACE is een provincie overschrijdend programma. Scholen buiten de provincie Vlaams Brabant schrijven in via https://www.rtc.vlaanderen/provincieoverschrijdende-werking/ (deadline is 31 oktober).

Rest nog de assemblage van de drone en programmering van de besturing. Met dat doel voor ogen bieden wij twee instructievideo's aan. Daarmee kan je met je leerlingen op school je racedrone assembleren en programmeren


Dit project richt zich naar leerlingen en leerkrachten 3de graad mechanica.

 

Enkele andere opleidingen binnen deze categorie

ASCP/DRONE RACE -spuitgieten

Mechanica (ASCP DRONE RACE programma) Drone Project Thomas More 'ASCP' 15 startdata