Webinar met demo's over innovatieve producten in 't onderwijs

Webinar met demo's over innovatieve producten in 't onderwijs cover
Opleidingscentrum AMTC/ FLEC Nederland

Jurgen Vanwelsenaere, sales & trainings accountant bij AMTC/ Flec Nederland geeft op dinsdag 25 mei 2021 (15 u tot 16 u) voor leerkrachten Mechanica een presentatie van nieuwe ontwikkelingen & mogelijkheden in het technisch onderwijs.

AMTC en Flec Nederland verzorgen al meer dan 40 jaar gezamenlijk het inrichten van technische lokalen voor het onderwijs en industrie. Met een breed scala aan gangbare producten in ons assortiment kunnen ze veel aanvragen direct invullen, maar daarnaast ontwikkelen ze ook op maat naar klantenwens en leerling niveau.

De webinar omvat de presentatie van enkele innovatieve producten in hun assortiment die een meerwaarde geven in de hedendaagse en toekomstige vorm van lesgeven.

Programma:

  • Presentatie SOLDAMATIC lassimulator 

Het was de missie van SOLDAMATIC om de educatieve markt een innovatieve oplossing te bieden met grote pedagogische waarde, een scherpe prijs, efficiënt, veilig, duurzaam en uitermate flexibel. Zij introduceren dan ook met trots de SOLDAMATIC Lassimulator, die uw leerlingen in een veilige omgeving de basisvaardigheden van het lassen bijbrengt. Het helpt de overheid en het onderwijs om meer lassers te trainen in minder tijd, beter gekwalificeerd, goedkoper, veiliger, milieubesparend en promoot het introduceren van vrouwen in een traditioneel mannenberoep. De lassimulator en het bijbehorende lesprogramma zet de training in lijn met de industriële vereisten, wat de mogelijkheid op een baan in de lokale industrie vergroot. De industrie vraagt momenteel vaak hoog gekwalificeerd personeel, die nu in de meeste gevallen uit het buitenland worden binnengehaald.

  • Presentatie CNC SIMULATORS Siemens   

De Edu-Line trainer is speciaal ontworpen voor opleidingscentra en scholen welke wel de bekende CAD/CAM programma’s hebben, maar geen echte machine of met de verkeerde/ verouderde besturing. Het is de meest duurzame manier van praktisch opleiden op het gebied van CNC draaien en frezen. Een combinatie van eigenschappen van zowel een 3D simulator als een functionele CNC-machine. Tegenover het praktisch uitvoeren van de opdrachten op een normale CNC-machine levert dit de school een kostenreductie op van 90%. Het simuleert visueel en optisch het verspaningsproces en kan in zowel een praktijk- of theorielokaal optimaal functioneren. De ideale Hi-Tech opleidingsmachine voor het hedendaagse en toekomstige technisch onderwijs.

  • Presentatie LASERSNIJMACHINES 

Boxford CO2 lasersnijmachines zijn verkrijgbaar in 3 modellen met verschillende werkoppervlakten en één model die zowel metalen als niet metalen kan snijden. De lasersnijmachines worden compleet geleverd met ingebouwde koeler, luchtpomp en afzuiging. Eventueel met een optionele filterunit. Deze modellen zijn voornamelijk  geschikt voor scholen door hun Klasse 1 certificering. Een groot aantal materialen kunnen worden gegraveerd en/of gesneden, zoals plexiglas, acrylaat, hout, papier en schuim van 0-20 mm dikte met de 80W uitvoering. Met de 150W uitvoering zelf tot 1.5 mm staal of 1.2 mm RVS.

  • Presentatie CR Clarke KUNSTSTOFVERWERKINGSMACHINES 

Complete straat van kunststofverwerkingmachines die het mogelijk maakt om eerst je eigen granulaat te maken van restafval, vervolgens met de pers je eigen platen te persen die dan gebruikt kunnen worden voor de vacuumvormer of op de lasersnijmachine. Ideaal om de leerling aan te leren wat het proces van recycleren van materialen inhoud.

Links naar YouTube: 

Links met nog meer Informatie:

Enkele andere opleidingen binnen deze categorie