Triple E-wood - Circulaire Economie/Materialenbank Herent

Triple E-wood - Circulaire Economie/Materialenbank Herent cover
Duur dagactiviteit
Opleidingscentrum Materialenbank Leuven
Adres Klein Dalenstraat 42, 3020 Herent
Bekijk op de kaart en plan je route

Elke dag wordt er massaal veel hout en meubelen gerecupereerd door organisaties zoals 'Spit', 'De kringloopwinkel', het container park...Recent zijn er bedrijven die gebouwen voor de sloop strippen en al het bruikbare materiaal stockeren en opnieuw te koop aanbieden: Urban Mining (https://www.youtube.com/watch?v=Dg4RbFOrLuo&t=22s) en Materialenbank. Urban Mining is het herwinnen van grondstoffen en opnieuw te koop aanbieden via een winkel: de Materialenbank

Deze workshop Circulaire Economie/Materialenbank stad Leuven is ontworpen om leerlingen te laten kennismaken met bedrijfsstrategieën en verdienmodellen in de circulaire economie. Uiteraard gaan ze ook zelf aan de slag met volgende machines.

Tijdens dagactiviteit werken wij in de Materialenbank in Herent, Klein Dalenstraat 42. PBM en lunch niet vergeten!

  • In de voormiddag verkenning jullie via een drietal zoekopdrachten de Materialenbank. Na elke opdracht kregen jullie een stukje van het 'wie/wat en hoe'- verhaal. Jullie gaan op zoek naar inheems houtsoorten, het duurste stuk hout van de materialenbank en maken een foto van het mooiste stuk.
  • In de namiddag gaan jullie zelf aan de slag in het atelier en timmeren een werkstukje in elkaar. Dat kan een eigen projectje zijn of een voorwerp op basis van een stappenplan.

Bekijk hier ook een YouTube video hoe een kruk gefabriceerd wordt uit recuperatiemateriaal.

Tijdens de lunchpauze geven ervaren Urban Miners Rens en Gus een geanimeerde slide show van verrassende projecten in binnen en buitenland. Rens en Arnaud zijn ‘moderne’ schrijnwerkers die gespecialiseerd zijn in de recuperatie constructiehout en hergebruik van houten meubels, deuren, lambrisering, raamkozijnen….

Wil je graag deelnemen aan het Triple E-Wood project en/of heb je vragen? 
Aarzel dan niet mij te contacteren - Wim Van Broeck: 0497 41 31 88.

Inschrijfmogelijkheden

Enkele andere opleidingen binnen deze categorie