Hout - Bouw cover

Hout - Bouw

Aanbod schooljaar 2024-2025

Het aanbod voor leerkrachten en leerlingen in diverse opleidingen hout en bouw is samengesteld uit workshops bij onze partners, workshop op locatie en digitale opleidingen.

HOUT opleidingen:

  • MOBIELE BOOMZAAG - Leerlingen kruipen in de huid van een echte houtvester en gaan net voor de Paasvakantie 2025 aan de slag met een mobiele zaagmachine.  Jongeren doorlopen en volledige cyclus van bosbeheer: van exploitatie, vellen van boom tot verwerking. Ze verkennen op korte tijd de belangrijkste fasen van houtindustrie en leren doorheen dit proces bommen herkennen, ontdekken functies van diverse houtsoorten en ervaren de eigenschappen van houtsoorten bij verwerking.
    Kortom een avontuurlijke hands-on outdoor workshop gebaseerd op het verwerkingsproces van boom tot plank.
  • SHAPER ORIGIN - Zin om op school te werken met een CNC Shaper Origin? Je kan deze tool kosteloos ontlenen. Interesse? Klik hier voor meer info en reservatieMet het oog op een optimaal gebruik van deze fantastische tool bieden wij in november 2 halve dag workshops aan. U kan kiezen voor een SHAPER basis opleidingen de voormiddag en/of in de namiddag dit SHAPER atelier voor gevorderden volgen. Uiteraard kan u opteren om enkel de basis opleiding te volgen, of -indien ervaring- enkel voor de namiddag workshop voor gevorderden.

Het Triple E-Wood programma vervolledigen wij met een atelier in het HOUTLab en Educatief Natuurbeheer in Plantentuin Meise - Tijdens deze interactieve workshop in het HOUTlab ontdekken jullie toepassingen van dit duurzaam bouwmateriaal.
In het voorjaar van 2025 staat de 'klassieker'  houtrecuperatie i.s.m. de Materialenbank Leuven centraal (bekijk de ROB reportage via https://www.robtv.be/nieuws/leuvense-materialenbank-recupereert-120-bouwmateriaal-in-amper-2-jaar-144986).
Opleidingsdata volgen in de loop van augustus 2024.

Alle BOUW opleidingen zullen eind augustus online staan, alvast een overzicht van ons aanbod:

  • In samenwerking met firma Jan De Nul bieden wij ook dit schooljaar de mogelijkheid om de bouwwerf van de vrt nieuwbouw in Brussel te verkennen. Indien interesse neem dan contact op met Wim Van Broeck.
  • Op de website van Constructiv kan je alle opleidingen terugvinden voor leraren en leerlingen, maar ook zaken zoals voordelige regelingen voor leermateriaal. Neem dus zeker een kijkje en schrijf je in!
  • BuildingYourLearning is de interactieve online-bibliotheek waar alle didactische publicaties en tools van Constructiv te vinden zijn. Je kan er o.a. handboeken, tools en lespakketten downloaden. De documenten worden gratis ter beschikking gesteld!
  • SAVE THE DATE -> BUILDING THE FUTURE- CONSTRULAND 20 mei 2025 - VDAB Heverlee
Dit programma ‘hout en bouw' BSO en TSO, ontwikkelen wij in nauwe samenwerking met Woodwize, Constructiv, VELUX, Van Hoecke, Jan De Nul, Koninklijke Schenking-Geografisch Arboretum, Thomas More, Erasmus Hogeschool Brussel, De Creatieve Stem, Materialenbank Leuven en de Koninklijke Plantentuin Meise. 

Nog bijkomende vragen? Contacteer ons! We helpen je graag verder.
Je kan terecht bij Wim Van Broeck - wim.vanbroeck@rtc.vlaamsbrabant.be

 

Verfijn