Auto cover

Auto

Aanbod autosector 2020-2021

We leven in een wereld die gekenmerkt wordt door snelle opeenvolgende technologische doorbraken. Zeker in een sector als die van auto zijn deze duidelijk voelbaar. Het is dan ook enorm belangrijk om potentiële medewerkers op deze innovatieve  arbeidsmarkt voor te bereiden.

Dit project heeft als doel het organiseren van specifieke opleidingen voor leerlingen en leerkrachten in het domein van innovatieve autotechnieken. Paketten die we als RTC in samenwerking met onze partners uit de autosector aanbieden aan de scholen binnen dit project:   

o          E-learning Autotechnieken via Electude 

o          Didactische borden & Simulatiekit HEV

Daarnaast kan gratis gebruik gemaakt worden van het e-learning programma van  Educam : "Autoweb". Waarover u hier meer kan lezen en het inschrijvingsformulier en  samenwerkingscontract  kan downloaden.

Om bij te blijven met de steeds veranderende technologische evoluties in de autosector kreeg RTC de vraag van verschillende scholen naar aangepast didactisch materiaal en leermiddelen. Ook de sector zelf is vragende partij in een bredere samenwerking tussen de sector en de scholen op het vlak van specifieke arbeidsmarktgerichte beroepscompetenties.

Deze noden worden binnen het Overleg-en Actiefplatform AUTO RTC Vlaams-Brabant verzameld en gegoten in een jaaractieplan voor 2021-2022 Het doel van dit project is om leerlingen en leerkrachten te ondersteunen in het verwerven van noodzakelijk en innovatieve vaktechnische competenties/beroepskwalificaties in de volgende domeinen:  

 o    Automechanica

 o    Auto 

o    Procedures veiligheid en milieu 

o    HEV

o    Diagnoseapparatuur 

o    Certificaat Airco

 

Voor vragen en info kan je terecht bij Tim De Keyser: tim.dekeyser@rtcvlaamsbrabant.be 

 

Geschikt voor
TTT Rijassistentiesystemen (i.s.m. Audi)

TTT Rijassistentiesystemen (i.s.m. Audi)

Auto Geschikt voor leerkrachten Audi (st A) 1 startdatum