Auto cover

Auto

Aanbod schooljaar 2021-2022

We leven in een wereld die gekenmerkt wordt door snelle opeenvolgende technologische doorbraken. Zeker in een sector als die van de auto zijn deze duidelijk voelbaar. Het is dan ook enorm belangrijk om potentiële medewerkers op deze innovatieve  arbeidsmarkt voor te bereiden.

Dit project heeft als doel het organiseren van specifieke opleidingen voor leerlingen en leerkrachten in het domein van innovatieve autotechnieken. Pakketten die we als RTC in samenwerking met onze partners uit de autosector aanbieden aan de scholen binnen dit project:

  • E-learning Autotechnieken via Electude 
  • Didactische borden & Simulatiekit HEV
  • TTT Aandrijfconcepten via Thomas More Hogeschool
  • Een opleiding georganiseerd door Audi Brussels

 

Daarnaast kan er gratis gebruik gemaakt worden van het e-learning programma van Educam (Autoweb), waarover u hier meer kan lezen en het inschrijvingsformulier en het samenwerkingscontract kan downloaden.

Om bij te blijven met de steeds veranderende technologische evoluties in de autosector kreeg RTC de vraag van verschillende scholen naar aangepast didactisch materiaal en leermiddelen. Ook de sector zelf is vragende partij in een bredere samenwerking tussen de sector en de scholen op het vlak van specifieke arbeidsmarktgerichte beroepscompetenties.

Deze noden worden binnen het Overleg- en Actieplatform AUTO RTC Vlaams-Brabant verzameld en in een jaaractieplan gegoten voor 2021-2022 Het doel van dit project is om leerlingen en leerkrachten te ondersteunen in het verwerven van noodzakelijk en innovatieve vaktechnische competenties/beroepskwalificaties in de volgende domeinen:  

  • Automechanica
  • Auto
  • Procedures veiligheid en milieu
  • HEV
  • Diagnoseapparatuur
  • Certificaat Airco

(We proberen deze onderwerpen zoveel mogelijk aan te reiken en om te zetten in opleidingen. Dit is uiteraard mede afhankelijk van onze partners en opleidingsverstrekkers)

 

Voor vragen en meer informatie kan je terecht bij Tim De Keyser:
tim.dekeyser@rtcvlaamsbrabant.be 

 

Geschikt voor
*UITGESTELD* - TTT Rijassistentiesystemen (i.s.m. Audi Brussels)

*UITGESTELD* - TTT Rijassistentiesystemen (i.s.m. Audi Brussels)

Auto Geschikt voor leerkrachten Audi (st A) 1 startdatum
TTT Aandrijfconcepten (i.s.m. Thomas More)

TTT Aandrijfconcepten (i.s.m. Thomas More)

Auto Geschikt voor leerkrachten Thomas More Instituut 1 startdatum
Certificering Airco voor leerlingen (via VDAB Anderlecht - 17&18/02/2022)

Certificering Airco voor leerlingen (via VDAB Anderlecht - 17&18/02/2022)

Auto VDAB Anderlecht Bouw / Industrie & Horeca