STEM: Eco-Energie cover

STEM: Eco-Energie

In samenwerking met diverse RTC-partners streven we ernaar om alle deelnemende scholen de kans te geven om een educatief paneel te ontwikkelen. Het Eco-Energie project zal worden opgedeeld in verschillende fasen gedurende meerdere schooljaren, waarbij elke fase zich richt op het bieden van training en begeleiding voor de implementatie van het educatieve materiaal.

De overgang naar duurzame energiebronnen en het verminderen van de ecologische impact van energieverbruik zijn essentiële doelstellingen in de hedendaagse samenleving. Dit project concentreert zich op het implementeren van een geïntegreerd energiemanagementsysteem in woningen, waarbij moderne technologieën zoals een digitale meter met P1-poort, energiemonitoring, een laadpaal, zonnepanelen, een windmolen, een woningbatterij en een lucht-luchtwarmtepomp, ... worden gebruikt.

Het doel van dit educatieve paneel is dat scholen gedurende vele jaren gebruik kunnen maken van deze installatie om tests uit te voeren, fouten op te sporen en oefeningen aan te bieden. Hierdoor wordt niet alleen theoretische kennis bevorderd, maar krijgen leerlingen ook praktische ervaring met duurzame energieconcepten.

Voor de theoretische kennis heeft Green Energy Park vzw met steun van de Vlaamse overheid en ESF-middelen innovatieve opleidingen ontwikkeld. Om u te overtuigen van de noodzaak zie nr 1.

Krijg je een error als je de files probeert uit te pakken of te bekijken? Klik hier om dit op te lossen. Heeft u vragen of opmerkingen over deze bovenstaande leerpaden? Stuur een bericht naar opleidingen@greenenergypark.be

Voor leerlingen van koeling en warmte gaat Buildwise nog een stapje verder. Zij bundelden de belangrijke aandachtspunten voor het succesvol installeren van warmtepompen bij renovaties. Zes korte video’s verhelderen de meest cruciale vragen: van basic tot heel concreet.