Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant

 

Op woensdagvoormiddag 4 oktober 2023 organiseert RTC Vlaams-Brabant haar jaarlijks symposium in het provinciehuis te Leuven. Hierop worden onze krachtlijnen, projecten en acties voor het schooljaar 2023-2024 voorgesteld. Een gedetailleerd programma volgt eerstdaags in een aparte mailing. We kunnen u nu alvast meegeven dat dit symposium traditiegetrouw i.s.m. bouworganisatie Constructiv verloopt die de voorstelling van de bouwopleidingen voor hun rekening neemt. Wij kijken alvast uit naar uw aanwezigheid!

Hier inschrijven


Over RTC

Het Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest kadert in het beleid van het Vlaams Ministerie van Onderwijs & Vorming, om het technisch onderwijs, de opleidings- en vormingsverstrekkers en het bedrijfsleven beter op mekaar af te stemmen en meer intensief te laten samenwerken rond concrete projecten. Meer lezen over ons?

 


Account aanmaken, je gegevens updaten of nieuwsbrief ontvangen

Maak hier een account aan

Accountgegevens wijzigen voor bestaande gebruikers

Inschrijven nieuwsbrieven per studiegebied

Enkele opleidingen in de kijker

XR-Onderzoek

Een innovatie kan alleen duurzaam ingebed worden als die steunt op wetenschappelijk onderzoek.
Ook voor het thema XR is aldus bijkomend wetenschappelijk onderzoek nodig.

Draagt de innovatie bij tot het bereiken van een bepaalde doelstelling?
Wat werkt in de dagelijkse onderwijspraktijk? In welke omstandigheden en met welke ondersteuning?
Een onderzoeksteam zal in samenwerking met de hogescholen uit het Lerend Netwerk XR en door bevraging bij directieleden, TACs, ICT-coördinatoren en beleidsmedewerkers:

XR-Onderzoek

InnoVET deelt lesmateriaal voor bso en tso

RCT's willen dit aanbod versterken met innovatieve schoolprojecten. 

Bekijk het online aanbod

Laatste nieuws

Week van Duaal

Nog te veel ouders, leerlingen, scholen en bedrijven kennen duaal leren niet, of hebben er verkeerde ideeën over en daar willen we met de ‘Week van Duaal’ iets aan veranderen. De ‘Week van Duaal’ is een initiatief om Duaal Leren in de kijker te zetten en is ontstaan vanuit een samenwerking tussen vijf sectoren die al van in het prille begin inzetten op deze onderwijsvorm. Deze vijf sectoren, Constructiv, Educam, Mtech+, Volta en Woodwize, hebben hun krachten verenigd binnen het ESF-project ‘Duaal Intersectoraal’.

25 april 2023
Week van Duaal

Edison - Partner in de kijker: RTC Vlaams-Brabant

Elke maand stellen we een nieuwe Edison-partner aan jullie voor. Deze keer is het de beurt aan RTC Vlaams-Brabant. RTC staat voor Regionaal Technologische Centra en is vooral gespecialiseerd in wetenschap en techniek in het onderwijs. Meer weten? Lees hieronder dan zeker het interview met Raf De Boeck (directeur RTC Vlaams-Brabant) en Wim Van Broeck (consulent RTC Vlaams-Brabant)!

22 maart 2023
Edison - Partner in de kijker: RTC Vlaams-Brabant