Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant

Over RTC

Het Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest kadert in het beleid van het Vlaams Ministerie van Onderwijs & Vorming, om het technisch onderwijs, de opleidings- en vormingsverstrekkers en het bedrijfsleven beter op mekaar af te stemmen en meer intensief te laten samenwerken rond concrete projecten. Meer lezen over ons?

 


Account aanmaken, je gegevens updaten of nieuwsbrief ontvangen

Maak hier een account aan

Accountgegevens wijzigen voor bestaande gebruikers

Inschrijven nieuwsbrieven per studiegebied

XR-Onderzoek

Een innovatie kan alleen duurzaam ingebed worden als die steunt op wetenschappelijk onderzoek.
Ook voor het thema XR is aldus bijkomend wetenschappelijk onderzoek nodig.

Draagt de innovatie bij tot het bereiken van een bepaalde doelstelling?
Wat werkt in de dagelijkse onderwijspraktijk? In welke omstandigheden en met welke ondersteuning?
Een onderzoeksteam zal in samenwerking met de hogescholen uit het Lerend Netwerk XR en door bevraging bij directieleden, TACs, ICT-coördinatoren en beleidsmedewerkers:

XR-Onderzoek

Lancering innovatief didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag

Van Hoecke, Woodwize en de Regionale Technologische Centra (RTC’s) hebben de handen ineengeslagen om scholen te voorzien van een innovatief educatief hulpmiddel. Dit didactische pakket, ondersteund door Unilin en geproduceerd in samenwerking met leerlingen van PTS Boom, biedt een uitgebreide oefenmodule en praktische opdrachten voor meubel- en interieurbeslag. Een echte meerwaarde voor de interieurbouwers van de toekomst.

Didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag

Laatste nieuws

Wedstrijd Duaal Lipa 2024

DUAAL LIPA is een wedstrijd voor alle duale leerlingen in de provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De wedstrijd wordt georganiseerd door RTC Vlaams-Brabant en loopt van 19 februari 2024 tot en met 29 maart 2024. De leerlingen mogen hun creativiteit en digitale skills tonen door hun eigen duale opleiding voor te stellen via een filmpje of poster. Iedereen prijs! Elke deelnemende klas/leerling wint gegarandeerd een Kinepolis filmdoosje (cinématicket + voucher food&drink). Daar bovenop zijn er nog 3 fantastische hoofdprijzen te winnen. Een vakkundige jury maakt de winnaars bekend na de paasvakantie, in de week van 15 april 2024. Alle deelnemers worden alvast uitgenodigd op de prijsuitreiking op woensdagavond 24 april 2024 in het provinciehuis te Leuven.

19 februari 2024
Wedstrijd Duaal Lipa 2024

Connectdag bouw- en baggerbedrijf Jan De Nul

Op woensdag 22/11 nodigde de Jan De Nul Group (Official) i.s.m. de RTC's vakleraren uit het arbeidsmarktgericht en technisch onderwijs uit op zijn terreinen in Aalst. Naast een uitermate geslaagd bedrijfsbezoek gekenmerkt door uitwisseling van expertise was er die dag ook ruimte om toekomstige samenwerkingen te verkennen die een meerwaarde kunnen bieden voor de scholen. Ruim 65 leraren uit Vlaanderen gingen in dialoog over mogelijke ondersteuning voor hun vaklessen. Werkplekleren, praktijkoefeningen (o.a. systeembekisting), bedrijfsbezoeken en de promotie van STEM- en/of afstudeerprojecten werden enthousiast besproken als waardevolle mogelijkheden.

29 november 2023
Connectdag bouw- en baggerbedrijf Jan De Nul