Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant

Het Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest kadert in het beleid van het Vlaams Ministerie van Onderwijs & Vorming, om het technisch onderwijs, de opleidings- en vormingsverstrekkers en het bedrijfsleven beter op mekaar af te stemmen en meer intensief te laten samenwerken rond concrete projecten. Lees meer over ons.

   RTC Vlaams-Brabant neemt haar verantwoordelijkheid om het Coronavirus te helpen indijken. We volgen de situatie op de voet en passen onze dienstverlening aan waar en wanneer nodig. We nemen tal van extra maatregelen om alle projecten veilig te laten plaatsvinden voor alle betrokkenen.

Enkele opleidingen in de kijker

Webinar InnoVET - 20/11/2020 - interactief inspiratiemoment voor onderwijsprofessionals bso en tso

Innovet 2019-2020 Departement Onderwijs & Vorming - Online

RTC projecten, acties en opleidingen

RTC projecten, acties en opleidingen per studiegebied

Online opleidingen afstandsleren!

Hier kan je een mooi overzicht met tips, info over afstandsleren, lesmateriaal en mogelijkheden ter ondersteuning.

Bekijk nu alle tips, info en lesmaterialen

Vervanging tijdens bedrijfsstage

Leraar op bedrijfsstage én gratis vervanging? Ook tijdens het schooljaar 2020-2021 kan het!

Wil je op bedrijfsstage, maar vindt je school moeilijk vervanging? Het Departement Onderwijs en Vorming zorgt ervoor dat een ervaren organisatie tijdens je afwezigheid instaat voor activiteiten die een boost geven aan de ondernemingszin, creativiteit en ondernemerschap van je leerlingen. De activiteiten sluiten aan bij de nieuwe eindtermen van de 1e graad en de vakoverschrijdende eindtermen van de 2de en 3de graad. Het kost je school niets. De activiteiten zijn geschikt voor alle studierichtingen en worden ingericht gedurende maximaal 5 werkdagen. De bedrijfsstage kan gewoon doorgaan als de veiligheidsmaatregelen die van toepassing zijn op de werkplek, gerespecteerd kunnen worden.

Bekijk de informatie

RTC-blauwdruk: visiedocument 2020-2025

Hoe zien wij onze opdracht en de uitdagingen op het snijvlak onderwijs-arbeidsmarkt vanaf 2020 en verder?

Lees alle informatie

InnoVET deelt lesmateriaal voor bso en tso

RCT's willen dit aanbod versterken met innovatieve schoolprojecten. 

Bekijk het online aanbod

Laatste nieuws

Circular Materials Center geeft boost aan circulaire economie met kunststoffen

In Kortrijk is vandaag het Circular Materials Center officieel geopend. Dit nieuwe opleidings- en onderzoekscentrum voor de kunststoffen- en textielsector bundelt alle expertise rond kunststoffen in een circulaire economie onder hetzelfde dak. Dankzij een virtuele 360° tour kan iedereen het centrum via een digitale rondleiding bezoeken. Het Circular Materials Center beschikt over een professioneel training lab waar sectormedewerkers, werkzoekenden en studenten praktijkervaring kunnen opdoen met de meest moderne en geavanceerde machines.

07 October 2020
Circular Materials Center geeft boost aan circulaire economie met kunststoffen

CEO's eisen meer wetenschap en techniek in secundair onderwijs

Het bedrijfsleven trekt aan de alarmbel over nieuwe eindtermen in het onderwijs. Tweeëndertig CEO’s en prominenten uit de bedrijfswereld mengen zich in het debat over de nieuwe eindtermen voor het secundair onderwijs. Ze doen dat in De Tijd in een open brief die uitgaat van het STEM-platform, het adviesorgaan dat de Vlaamse regering bijstaat om wetenschappelijke en technische opleidingen aantrekkelijker te maken.

20 August 2020
CEO's eisen meer wetenschap en techniek in secundair onderwijs