Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant

Over RTC

Het Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest kadert in het beleid van het Vlaams Ministerie van Onderwijs & Vorming, om het technisch onderwijs, de opleidings- en vormingsverstrekkers en het bedrijfsleven beter op mekaar af te stemmen en meer intensief te laten samenwerken rond concrete projecten. Meer lezen over ons?

 


Account aanmaken, je gegevens updaten of nieuwsbrief ontvangen

Maak hier een account aan

Accountgegevens wijzigen voor bestaande gebruikers

Inschrijven nieuwsbrieven per studiegebied

Enkele opleidingen in de kijker

XR-Onderzoek

Een innovatie kan alleen duurzaam ingebed worden als die steunt op wetenschappelijk onderzoek.
Ook voor het thema XR is aldus bijkomend wetenschappelijk onderzoek nodig.

Draagt de innovatie bij tot het bereiken van een bepaalde doelstelling?
Wat werkt in de dagelijkse onderwijspraktijk? In welke omstandigheden en met welke ondersteuning?
Een onderzoeksteam zal in samenwerking met de hogescholen uit het Lerend Netwerk XR en door bevraging bij directieleden, TACs, ICT-coördinatoren en beleidsmedewerkers:

XR-Onderzoek

Lancering innovatief didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag

Van Hoecke, Woodwize en de Regionale Technologische Centra (RTC’s) hebben de handen ineengeslagen om scholen te voorzien van een innovatief educatief hulpmiddel. Dit didactische pakket, ondersteund door Unilin en geproduceerd in samenwerking met leerlingen van PTS Boom, biedt een uitgebreide oefenmodule en praktische opdrachten voor meubel- en interieurbeslag. Een echte meerwaarde voor de interieurbouwers van de toekomst.

Didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag

Laatste nieuws

Urbain Lavigne en Willy Jans geven bestuurdersfakkel door.

Tijdens de RTC Vlaams-Brabant Algemene Vergadering van 9 november 2023 namen Urbain Lavigne als voorzitter en Willy Jans als langstzetelend en medestichtend lid afscheid van bestuursmandaat binnen het RTC Vlaams-Brabant. Urbain en Willy, jullie engagement voor het RTC Vlaams-Brabant maar ook voor het technisch- en beroepssecundair onderwijs in zijn geheel was al die jaren zeer groot. Bij deze dan ook oprechte dank voor de jarenlange ondersteuning. We zetten jullie werk met de leden van ons huidige bestuursorgaan en o.l.v. onze nieuwe voorzitter Bart Van Den Bosch alvast met eenzelfde gedrevenheid verder. Bedankt!

12 november 2023
Urbain Lavigne en Willy Jans geven bestuurdersfakkel door.

Lancering innovatief didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag

In een opmerkelijke samenwerking hebben Van Hoecke, een toonaangevende leverancier van meubel- en interieurbeslag, samen met Woodwize, een organisatie die zich toelegt op het bevorderen van kennis in de hout- en meubelindustrie, en de Regionale Technologische Centra, de handen ineengeslagen om leerkrachten te trainen en scholen te voorzien van een state-of-the-art didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag. Dit educatieve initiatief wordt ondersteund door Unilin, dat waardevol materiaal levert voor de oefenmodule, en de leerlingen van PTS Boom, die via een pedagogisch project de modules hebben geproduceerd.

12 november 2023
Lancering innovatief didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag