Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant

Over RTC

Het Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest kadert in het beleid van het Vlaams Ministerie van Onderwijs & Vorming, om het technisch onderwijs, de opleidings- en vormingsverstrekkers en het bedrijfsleven beter op mekaar af te stemmen en meer intensief te laten samenwerken rond concrete projecten. Meer lezen over ons?

 


Account aanmaken, je gegevens updaten of nieuwsbrief ontvangen

Maak hier een account aan

Accountgegevens wijzigen voor bestaande gebruikers

Inschrijven nieuwsbrieven per studiegebied

XR-Onderzoek

Een innovatie kan alleen duurzaam ingebed worden als die steunt op wetenschappelijk onderzoek.
Ook voor het thema XR is aldus bijkomend wetenschappelijk onderzoek nodig.

Draagt de innovatie bij tot het bereiken van een bepaalde doelstelling?
Wat werkt in de dagelijkse onderwijspraktijk? In welke omstandigheden en met welke ondersteuning?
Een onderzoeksteam zal in samenwerking met de hogescholen uit het Lerend Netwerk XR en door bevraging bij directieleden, TACs, ICT-coördinatoren en beleidsmedewerkers:

XR-Onderzoek

Lancering innovatief didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag

Van Hoecke, Woodwize en de Regionale Technologische Centra (RTC’s) hebben de handen ineengeslagen om scholen te voorzien van een innovatief educatief hulpmiddel. Dit didactische pakket, ondersteund door Unilin en geproduceerd in samenwerking met leerlingen van PTS Boom, biedt een uitgebreide oefenmodule en praktische opdrachten voor meubel- en interieurbeslag. Een echte meerwaarde voor de interieurbouwers van de toekomst.

Didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag

Laatste nieuws

Talentenplatform Noord-Hageland levert mooie samenwerkingen op

Op maandag 29 april vond het lokale Talentenplatform Noord-Hageland plaats in CC Den Amer. Stad Diest, IGO, provincie Vlaams-Brabant, RTC Vlaams-Brabant, UCLL, VDAB en Voka-Kvk Vlaams-Brabant bieden zo een broodnodig platform aan waar verschillende onderwijs- en arbeidsmarktspelers elkaar beter konden leren kennen.

06 mei 2024
Talentenplatform Noord-Hageland levert mooie samenwerkingen op

Ben Weyts en Jo Brouns bezoeken vakschool De Wijnpers in Leuven: "TSO en BSO verder versterken"

ROB TV: Een voorbeeld: zo noemt minister van Onderwijs Ben Weyts De Wijnpers in Leuven. Hij bracht samen met minister van Werk Jo Brouns vanochtend een bezoek aan de provinciale vakschool. Niet zonder reden: de Vlaamse Overheid investeert 21 miljoen € in BSO en TSO opleidingen. Zo zullen leerlingen meer stages lopen en innovatieve materialen kunnen gebruiken, zoals bijvoorbeeld een Virtual Reality-bril. TSO en BSO richtingen worden volgens de overheid almaar populairder en dat merkt ook De Wijnpers: dit schooljaar stonden er zo'n 100 leerlingen op de wachtlijst. Investeringen zijn dus nodig, klinkt het.

13 maart 2024
Ben Weyts en Jo Brouns bezoeken vakschool De Wijnpers in Leuven: "TSO en BSO verder versterken"