XR-Onderzoek

XR-Onderzoek

Promo unit Vdab Industrie

De promo unit van VDAB is een volledig mobiele setting waarbij men iedereen met job aspiratie in de industriesector wil informeren over de mogelijkheden die VDAB hen kunnen bieden in hun zoektocht naar werk, opleiding of loopbaanperspectief.

07 mei 2023
Promo unit Vdab Industrie

XR-Onderzoek

Een innovatie kan alleen duurzaam ingebed worden als die steunt op wetenschappelijk onderzoek. Ook voor het thema XR is aldus bijkomend wetenschappelijk onderzoek nodig. Draagt de innovatie bij tot het bereiken van een bepaalde doelstelling? Wat werkt in de dagelijkse onderwijspraktijk? In welke omstandigheden en met welke ondersteuning? Een onderzoeksteam zal in samenwerking met de hogescholen uit het Lerend Netwerk XR en door bevraging bij directieleden, TACs, ICT-coördinatoren en beleidsmedewerkers: De aard en de effectiviteit van de XR-lessen analyseren, en De effectiviteit van het XR-actieplan in zijn geheel analyseren.

19 april 2023
XR-Onderzoek

Sibelga: Tech4students opleidingen en de bedrijfsbezoeken

Via Tech4Students biedt Sibelga studenten de kans om samen met haar technici opleidingen te volgen. Deze opleidingen combineren theorie en praktijk. Tijdens die opleidingstrajecten kunnen studenten hun vaardigheden ontwikkelen in de vakgebieden die met gas en elektriciteit te maken hebben. Die opleidingen worden gegeven in het opleidingscentrum van Sibelga dat garant staat voor een moderne infrastructuur en uitgerust is met didactische netten in het hart van Brussel. Daarnaast zijn leerlingen van het technisch secundair onderwijs of hogescholen via een bedrijfsbezoek ook van harte welkom op het terrein van Sibelga om te ontdekken hoe zij de gas- en elektriciteitsdistributienetten beheren.

17 maart 2023
Sibelga: Tech4students opleidingen en de bedrijfsbezoeken

Opleidingsaanbod Educam (voor leraren & leerlingen)

Als lesgever of lerende, vertegenwoordig je de toekomst van de sector! En EDUCAM wil in die toekomst investeren. In nauwe samenwerking met de partners voor instroomopleidingen hebben we in de loop der jaren een gamma instrumenten en diensten ontwikkeld om de opleiding tot het autovak te ondersteunen.

20 januari 2023
Opleidingsaanbod Educam (voor leraren & leerlingen)

Mentoropleiding duaal leren via e-learning

Als bedrijf werk je nauw samen met scholen en sectororganisaties om stages en werkplekken te creëren en te organiseren. In het kader van duaal leren moet een bedrijf echter, om als werkplek erkend te zijn, ook verplicht een mentor in dienst hebben. Vaak is dat het geval niet, en moet men in allerijl op zoek gaan naar een mentoropleiding (= 1 daagse opleiding). Het is alles behalve evident voor een bedrijf om aan te sluiten bij dergelijke opleiding of om hiervoor tijd vrij te maken. Een mogelijke oplossing hiervoor is een mentoropleiding via e-learning!

18 januari 2023
Mentoropleiding duaal leren via e-learning

Uitgewerkte lesmodules

Blended Learning is een mix van verschillende leervormen, zoals klassikale training en e-learning. Met steun van de Europese Unie ontwikkelde Volta dit leertraject. Deze bestaat uit: laadinfrastructuur, stationaire batterijsystemen, ventilatiesystemen, warmtepompen, energiebeheer in een woning, CEMS en de digitale meter. Deze uitgewerkte modules zijn zeker de moeite waard om te bekijken !

18 januari 2023
Uitgewerkte lesmodules

Metal-Alliance.be Learning Tour 2023 met lln. 6de en 7de jaars

Op 29, 30 en 31 maart 2023 heeft de volgende editie van de beurs MACHINEERING plaats in de Heizel te Brussel. De beurs waar je heel wat nieuwigheden kan ontdekken over de evoluties in de metaalverwerkende industrie. Tijdens deze editie in 2023 nodigen we graag uw laatstejaars van de TSO en BSO richtingen uit om op een leerrijke manier de beurs te bezoeken.

18 januari 2023
Metal-Alliance.be Learning Tour 2023 met lln. 6de en 7de jaars

Trainingsaanbod Velux 2023

Velux Academy organiseert in 2023 speciaal opleidingen voor leerlingen uit technische en beroepsafdelingen van het secundair onderwijs. Zo is er naast de VELUX Basis training die de perfecte introductie vormt voor het installeren van VELUX dakvensters, ook een opleiding die handelt over het installeren van gemotoriseerde VELUX producten, accessoires en Smart Home VELUX Elektrische producten.

15 januari 2023
Trainingsaanbod Velux 2023

Aviato's stageplatform - stage op de luchthaven

Stageplatform Aviato dat fungeert als tewerkstellingscentrum op Brussels Airport, ontwikkelde op hun website een stageplatform waar luchthavenbedrijven hun stages kunnen plaatsen. Dit gebeurt via een online formulier. Nadat de werkgever het formulier heeft ingevuld, doet Aviato een kwaliteitscheck en daarna zetten we de stageplaats online. Op deze pagina zijn alle actieve stageplaatsen terug te vinden. De bedoeling is dat de scholen/studenten/werkzoekenden in opleiding de bedrijven contacteren om verdere afspraken te maken. De stages zijn zowel bedoeld voor studenten -18 jaar als +18 jaar maar ook voor werkzoekenden in opleiding die een stage moeten lopen. Alle info voor de bedrijven is terug te vinden op deze pagina.

25 augustus 2022
Aviato's stageplatform - stage op de luchthaven

InnovationLab - STEM-projecten 2e of 3e graad TSO & ASO

InnovationLab biedt volledig uitgewerkte STEM-projecten aan die kunnen uitgevoerd worden op de eigen school, door de eigen leerkrachten en richt zich tot alle leerlingen uit de wetenschappelijke richtingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs (ASO & TSO) die gemotiveerd zijn om mee de toekomst vorm te geven. Kortom voor ingenieurs en wetenschappers in wording! InnovationLab biedt bijscholingen aan voor alle geïnteresseerde leerkrachten van de tweede en derde graad S.O.

26 april 2022
InnovationLab - STEM-projecten 2e of 3e graad TSO & ASO

VR in de bouwsector

Het is erg belangrijk om veilig te kunnen werken, zeker ook in de bouwsector en dat vereist bepaalde competenties. Constructiv stelt VR-brillen met speciaal ontwikkelde interactieve VR-module ter beschikking van de scholen. Hiermee krijg je toegang tot virtuele bouwwerven. Deze brillen kan je vanaf heden vrij ontlenen.

18 januari 2021
VR in de bouwsector