Partnerinfo

WAAM-event Heverlee

We nodigen je graag uit voor het Wire and Arc Additive Manufacturing event op 14 december om 18 uur in het VDAB Opleidingscentrum in Heverlee. Wire and Arc Additive Manufacturing (kortweg WAAM) is een techniek waarbij metalen onderdelen met behulp van een standaard lasrobot worden opgebouwd uit lasdraad. WAAM kan net als andere 3D-printtechnieken worden ingezet voor het produceren van unieke stukken, kleine series of prototypes. Onderdelen met een complexe (interne) geometrie of producten die uit meerdere materialen bestaan, kunnen door middel van 3D-printen efficiënter vervaardigd worden dan met conventionele processen. WAAM maakt gebruik van standaard lasrobots of -cobots. Een lasrobot kan meerdere kilo’s materiaal per uur lassen, waardoor grotere onderdelen kostenefficiënter en sneller geproduceerd kunnen worden dan met andere 3D-printtechnieken.

21 november 2023
WAAM-event Heverlee

Lancering innovatief didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag

In een opmerkelijke samenwerking hebben Van Hoecke, een toonaangevende leverancier van meubel- en interieurbeslag, samen met Woodwize, een organisatie die zich toelegt op het bevorderen van kennis in de hout- en meubelindustrie, en de Regionale Technologische Centra, de handen ineengeslagen om leerkrachten te trainen en scholen te voorzien van een state-of-the-art didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag. Dit educatieve initiatief wordt ondersteund door Unilin, dat waardevol materiaal levert voor de oefenmodule, en de leerlingen van PTS Boom, die via een pedagogisch project de modules hebben geproduceerd.

12 november 2023
Lancering innovatief didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag

Unlock The Future

Unlock The Future laat u kennismaken met onze nieuwste oplossingen en systemen. Tijdens onze workshops ontdekt u onze nieuwste oplossingen en systemen voor telematica, elektrificatie, automatisering en configuratie. U kunt ook een basistraining hydrauliek volgen. En tijdens de netwerkmomenten kunt u uitgebreid bijpraten met onze Rexroth-experten.

13 september 2023
Unlock The Future

Scholenwedstrijd 2023-2024

Ga samen met tal van Vlaamse scholen de uitdaging aan in deze nationale competitie. Maak samen met je leerlingen een constructie in staal die mooi en functioneel is. Wat je maakt, laten we volledig over aan jouw verbeelding.

13 september 2023
Scholenwedstrijd 2023-2024

Met Woodwize & Rogiers naar SCM in Rimini

Houtsectororganisatie Woodwize en het bedrijf Rogiers organiseren speciaal voor het onderwijs een exclusieve belevingsreis en een bezoek “Achter-de-Schermen" aan SCM Group in Italië. Dit 4.000 man tellend familiebedrijf is opgericht in 1952 en uitgegroeid tot een wereldleider in de bouw van machines voor bewerking van hout, aluminium, glas, steen en composietmaterialen. Dankzij de inspanningen van Rogiers & SCM, die een groot deel van de kosten op zich nemen, bedraagt uw bijdrage slechts 300,00 EUR per deelnemer. De reis zal doorgaan van 25 tot 28 oktober 2023 met vertrek en aankomst in de luchthaven van Charleroi. Om jouw plaats op deze reis te reserveren, wordt gevraagd om ten laatste op 30 september 2023 in te schrijven.

08 september 2023
Met Woodwize & Rogiers naar SCM in Rimini

Promo unit Vdab Industrie

De promo unit van VDAB is een volledig mobiele setting waarbij men iedereen met job aspiratie in de industriesector wil informeren over de mogelijkheden die VDAB hen kunnen bieden in hun zoektocht naar werk, opleiding of loopbaanperspectief.

07 mei 2023
Promo unit Vdab Industrie

XR-Onderzoek

Een innovatie kan alleen duurzaam ingebed worden als die steunt op wetenschappelijk onderzoek. Ook voor het thema XR is aldus bijkomend wetenschappelijk onderzoek nodig. Draagt de innovatie bij tot het bereiken van een bepaalde doelstelling? Wat werkt in de dagelijkse onderwijspraktijk? In welke omstandigheden en met welke ondersteuning? Een onderzoeksteam zal in samenwerking met de hogescholen uit het Lerend Netwerk XR en door bevraging bij directieleden, TACs, ICT-coördinatoren en beleidsmedewerkers: De aard en de effectiviteit van de XR-lessen analyseren, en De effectiviteit van het XR-actieplan in zijn geheel analyseren.

19 april 2023
XR-Onderzoek

Sibelga: Tech4students opleidingen en de bedrijfsbezoeken

Via Tech4Students biedt Sibelga studenten de kans om samen met haar technici opleidingen te volgen. Deze opleidingen combineren theorie en praktijk. Tijdens die opleidingstrajecten kunnen studenten hun vaardigheden ontwikkelen in de vakgebieden die met gas en elektriciteit te maken hebben. Die opleidingen worden gegeven in het opleidingscentrum van Sibelga dat garant staat voor een moderne infrastructuur en uitgerust is met didactische netten in het hart van Brussel. Daarnaast zijn leerlingen van het technisch secundair onderwijs of hogescholen via een bedrijfsbezoek ook van harte welkom op het terrein van Sibelga om te ontdekken hoe zij de gas- en elektriciteitsdistributienetten beheren.

17 maart 2023
Sibelga: Tech4students opleidingen en de bedrijfsbezoeken

Opleidingsaanbod Educam (voor leraren & leerlingen)

Als lesgever of lerende, vertegenwoordig je de toekomst van de sector! En EDUCAM wil in die toekomst investeren. In nauwe samenwerking met de partners voor instroomopleidingen hebben we in de loop der jaren een gamma instrumenten en diensten ontwikkeld om de opleiding tot het autovak te ondersteunen.

20 januari 2023
Opleidingsaanbod Educam (voor leraren & leerlingen)

Mentoropleiding duaal leren via e-learning

Als bedrijf werk je nauw samen met scholen en sectororganisaties om stages en werkplekken te creëren en te organiseren. In het kader van duaal leren moet een bedrijf echter, om als werkplek erkend te zijn, ook verplicht een mentor in dienst hebben. Vaak is dat het geval niet, en moet men in allerijl op zoek gaan naar een mentoropleiding (= 1 daagse opleiding). Het is alles behalve evident voor een bedrijf om aan te sluiten bij dergelijke opleiding of om hiervoor tijd vrij te maken. Een mogelijke oplossing hiervoor is een mentoropleiding via e-learning!

18 januari 2023
Mentoropleiding duaal leren via e-learning

Uitgewerkte lesmodules

Blended Learning is een mix van verschillende leervormen, zoals klassikale training en e-learning. Met steun van de Europese Unie ontwikkelde Volta dit leertraject. Deze bestaat uit: laadinfrastructuur, stationaire batterijsystemen, ventilatiesystemen, warmtepompen, energiebeheer in een woning, CEMS en de digitale meter. Deze uitgewerkte modules zijn zeker de moeite waard om te bekijken !

18 januari 2023
Uitgewerkte lesmodules