Hieronder vind je info van volgende RTC-partners:

Prijs Wout Theuws schooljaar 2021-2022

GRATIS PRAKTISCHE WORKSHOP

Uitnodiging gratis interactieve workshop automatisering

'VR in de bouwsector'

_______________________________________________________________________________

BEMAS wedstrijd Prijs Wout Theuws - 21'-'22

Met de Grote Prijs Wout Theuws wil BEMAS jongeren in een technische opleiding inspireren om, net als Wout Theuws, hun carrière te starten in onderhoud met de ambitie zichzelf verder te ontplooien tot een industriële expert en leider. Leerlingen die een GIP over onderhoud of betrouwbaarheid uitwerken, kunnen meedoen aan deze editie van de Grote Prijs Wout Theuws en maken daardoor kans op € 500. De wedstrijd staat open voor alle leerlingen in het laatste jaar van het BSO, TSO of SE-N-SE die een GIP of stageverslag maken rond het thema onderhoud of betrouwbaarheid.

Gedetailleerde info alsook een inschrijvingslink, vind je in onderstaande documenten:

Gratis interactieve workshop automatisering

Tussen januari en maart 2022

Bij de start van een nieuw kalenderjaar organiseert Siemens een reeks gratis praktische workshops, bedoeld voor lesgevers van technische vakken. Zo kunt u komen ontdekken wat automatisering in de industriële toepassingen van morgen precies inhoudt.

In 2022 draaien de workshops rond het intuïtieve Totally Integrated Automation Portal (TIA Portal) engineeringsframework.

    INHOUD

Tijdens deze hands-on workshops leggen we ons toe op volgende thema's:

  • Praktijkoefeningen met Simatic S7-1200 en KTP700-touch panel: verbaas u over de eenvoud en snelheid van de nieuwste Siemens-automatiseringsoplossingen.
  • Verken het PROFINET-netwerk en ontdek hoe u alle engineeringstaken flexibel en via één tool kan beheren.
  • Laat u verwonderen door PLC Sim, de TIA software waarmee we testomgevingen simuleren. Op interactieve wijze leert u de verschillende eigenschappen van PLC kennen, gecreëerd om opstarttijden en -kosten te vermijden.

    WAAR EN WANNEER

De workshops vinden plaats in uw buurt van januari tot maart 2022 en zijn volledig gratis.
Reageer snel, het aantal deelnemers is beperkt.

Schrijf u hier in

COVID-19

We hechten groot belang aan het respect van de geldende coronamaatregelen. In dit kader voorzien wij 1 configuratie per deelnemer. Bij verstrengde COVID-19 maatregelen is het niet uitgesloten dat de workshop online zal plaatsvinden, verschoven wordt naar een later tijdstip, of geannuleerd wordt.

 

VR in de bouwsector

Het is erg belangrijk om veilig te kunnen werken, zeker ook in de bouwsector en dat vereist bepaalde competenties. Constructiv stelt VR-brillen met speciaal ontwikkelde interactieve VR-module ter beschikking van de scholen. Hiermee krijg je toegang tot virtuele bouwwerven. Deze brillen kan je vanaf heden vrij ontlenen. Voor reservatie en extra info kan je alvast op deze Constructiv-webpagina terecht of contact opnemen met Nathalie Coenen van Constructiv. Je vindt hieronder haar contactgegevens. 

 


 
Dreefstraat 8
3001 Leuven - Heverlee
t +32 16 27 04 00
www.constructiv.be

 

Nathalie Coenen
Adviseur
Vlaams-Brabant

nathalie.coenen@constructiv.be

Tel.: +32 16 27 04 05
Mobiel: +32 476 87 14 51

 

 

__________________________________________________________________________________________________