Partnerinfo

VCA-examen via ECS Equans

Het ECS-opleidingscentrum van Equans biedt de mogelijkheid om een instructeur met 20 laptops naar uw school te sturen voor het afnemen van VCA-examens. Deze service staat open voor leerlingen van alle studierichtingen. Hieronder vindt u gedetailleerde informatie en prijzen.

25 april 2024
VCA-examen via ECS Equans

Fluvius: technisch onderwijs

Lesgeven is passie overbrengen. In uw geval: een passie voor techniek. Jullie zorgen namelijk voor een goede basis voor de technici van morgen. Ook vanuit Fluvius regio Hageland-Dijle willen wij ons steentje bijdragen. Samen met u willen we het TQ van Vlaamse jongeren een boost geven. TQ? Ja, techniekquotiënt, want techniek is meer dan materiaalkennis en technische kennis. Het is een hele waaier aan kennis, vaardigheden, mindset en gedrag. Daarom organiseren we ook dit jaar een namiddag speciaal voor leerkrachten uit het technisch onderwijs op 15 mei. Dit om van gedachten te wisselen over techniek in brede zin en hoe dat over te brengen. Is er een collega of een leerling uit jouw laatstejaarsrichting die net zoveel passie heeft voor elektriciteit en energie als jij, en die ook graag wil deelnemen? Dat kan!

20 maart 2024
Fluvius: technisch onderwijs

Aanbod logistiek LOGOS

Ook dit jaar staat LOGOS klaar om internationale handel & logistiek in jouw klas te promoten. Voor leerkrachten van sectortechnische opleidingen die administratieve profielen afleveren, worden vanuit LOGOS enkele interessante zaken aangeboden. Naast bijscholingen voor leerkrachten en de ontlening van het TLT-International logistiek spel, wordt er ook heel wat informatie rond logistiek aangeboden op de website Internationaltrade.be.

26 januari 2024
Aanbod logistiek LOGOS

XR Inspire Mechelen: algemene vakken

Eén van de acties van het XR-actieplan is het professionaliseren van leerkrachten, ICT-coördinatoren en directies via het Lerend Netwerk XR om zo XR-technologie op een zinvolle manier te kunnen inzetten in de les. Onder de naam XR Inspire organiseert het lerend netwerk komend een aantal events vol demomomenten om leerkrachten verder te professionaliseren. Op maandag 22 januari 2024 gaat in de Thomas More campus De Ham te Mechelen een sessie rond het gebruik van XR binnen algemene vakken door.

20 december 2023
XR Inspire Mechelen: algemene vakken

Lancering innovatief didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag

In een opmerkelijke samenwerking hebben Van Hoecke, een toonaangevende leverancier van meubel- en interieurbeslag, samen met Woodwize, een organisatie die zich toelegt op het bevorderen van kennis in de hout- en meubelindustrie, en de Regionale Technologische Centra, de handen ineengeslagen om leerkrachten te trainen en scholen te voorzien van een state-of-the-art didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag. Dit educatieve initiatief wordt ondersteund door Unilin, dat waardevol materiaal levert voor de oefenmodule, en de leerlingen van PTS Boom, die via een pedagogisch project de modules hebben geproduceerd.

12 november 2023
Lancering innovatief didactisch pakket voor meubel- en interieurbeslag

Unlock The Future

Unlock The Future laat u kennismaken met onze nieuwste oplossingen en systemen. Tijdens onze workshops ontdekt u onze nieuwste oplossingen en systemen voor telematica, elektrificatie, automatisering en configuratie. U kunt ook een basistraining hydrauliek volgen. En tijdens de netwerkmomenten kunt u uitgebreid bijpraten met onze Rexroth-experten.

13 september 2023
Unlock The Future

Scholenwedstrijd 2023-2024

Ga samen met tal van Vlaamse scholen de uitdaging aan in deze nationale competitie. Maak samen met je leerlingen een constructie in staal die mooi en functioneel is. Wat je maakt, laten we volledig over aan jouw verbeelding.

13 september 2023
Scholenwedstrijd 2023-2024

Met Woodwize & Rogiers naar SCM in Rimini

Houtsectororganisatie Woodwize en het bedrijf Rogiers organiseren speciaal voor het onderwijs een exclusieve belevingsreis en een bezoek “Achter-de-Schermen" aan SCM Group in Italië. Dit 4.000 man tellend familiebedrijf is opgericht in 1952 en uitgegroeid tot een wereldleider in de bouw van machines voor bewerking van hout, aluminium, glas, steen en composietmaterialen. Dankzij de inspanningen van Rogiers & SCM, die een groot deel van de kosten op zich nemen, bedraagt uw bijdrage slechts 300,00 EUR per deelnemer. De reis zal doorgaan van 25 tot 28 oktober 2023 met vertrek en aankomst in de luchthaven van Charleroi. Om jouw plaats op deze reis te reserveren, wordt gevraagd om ten laatste op 30 september 2023 in te schrijven.

08 september 2023
Met Woodwize & Rogiers naar SCM in Rimini

Promo unit Vdab Industrie

De promo unit van VDAB is een volledig mobiele setting waarbij men iedereen met job aspiratie in de industriesector wil informeren over de mogelijkheden die VDAB hen kunnen bieden in hun zoektocht naar werk, opleiding of loopbaanperspectief.

07 mei 2023
Promo unit Vdab Industrie

XR-Onderzoek

Een innovatie kan alleen duurzaam ingebed worden als die steunt op wetenschappelijk onderzoek. Ook voor het thema XR is aldus bijkomend wetenschappelijk onderzoek nodig. Draagt de innovatie bij tot het bereiken van een bepaalde doelstelling? Wat werkt in de dagelijkse onderwijspraktijk? In welke omstandigheden en met welke ondersteuning? Een onderzoeksteam zal in samenwerking met de hogescholen uit het Lerend Netwerk XR en door bevraging bij directieleden, TACs, ICT-coördinatoren en beleidsmedewerkers: De aard en de effectiviteit van de XR-lessen analyseren, en De effectiviteit van het XR-actieplan in zijn geheel analyseren.

19 april 2023
XR-Onderzoek

Sibelga: Tech4students opleidingen en de bedrijfsbezoeken

Via Tech4Students biedt Sibelga studenten de kans om samen met haar technici opleidingen te volgen. Deze opleidingen combineren theorie en praktijk. Tijdens die opleidingstrajecten kunnen studenten hun vaardigheden ontwikkelen in de vakgebieden die met gas en elektriciteit te maken hebben. Die opleidingen worden gegeven in het opleidingscentrum van Sibelga dat garant staat voor een moderne infrastructuur en uitgerust is met didactische netten in het hart van Brussel. Daarnaast zijn leerlingen van het technisch secundair onderwijs of hogescholen via een bedrijfsbezoek ook van harte welkom op het terrein van Sibelga om te ontdekken hoe zij de gas- en elektriciteitsdistributienetten beheren.

17 maart 2023
Sibelga: Tech4students opleidingen en de bedrijfsbezoeken