Mentoropleiding duaal leren via e-learning

18 januari 2023 /

Als bedrijf werk je nauw samen met scholen en sectororganisaties om stages en werkplekken te creëren en te organiseren. In het kader van duaal leren moet een bedrijf echter, om als werkplek erkend te zijn, ook verplicht een mentor in dienst hebben. Vaak is dat het geval niet, en moet men in allerijl op zoek gaan naar een mentoropleiding (= 1 daagse opleiding). Het is alles behalve evident voor een bedrijf om aan te sluiten bij dergelijke opleiding of om hiervoor tijd vrij te maken. Een mogelijke oplossing hiervoor is een mentoropleiding via e-learning!

Act Now is een opleidingsaanbieder die een mentoropleiding via e-learning aanbiedt voor het opleiden tot mentor binnen de bedrijven die aan de slag gaan met studenten duaal leren.
Op die manier moeten de deelnemers (= werknemers van de bedrijven) zich geen volle dag vrijroosteren, maar kunnen ze dit eerder flexibel doorlopen.
Na het succesvol doorlopen hiervan,  ontvangen ze het erkende attest van mentor.

Bedrijven werken nauw samen met scholen/sectororganisaties om stages en werkplekken te creëren en te organiseren.
Een bedrijf moet echter, om als een werkplek erkend te zijn (in het kader van duaal leren), ook verplicht een mentor in dienst hebben.
Vaak is dat het geval niet, en moet men in allerijl op zoek gaan naar een mentoropleiding (= 1 daagse opleiding). Het is alles behalve evident voor een bedrijf om aan te sluiten bij dergelijke opleiding of om hiervoor tijd vrij te maken.
Act Now heeft hiervoor een mogelijke oplossing, nl. de mentoropleiding via e-learning!

Zij bieden op heden, als enige in Vlaanderen, de mentoropleiding aan via e-learning. Op die manier kan de toekomstige mentor binnen het bedrijf, na de werkuren, een online traject doorlopen (gespreid over max. 2 weken).

Voordelen hiervan zijn:

✔️u verliest géén volle werkdag

✔️is mogelijk in zowel NL/FR/ENG

✔️na het doorlopen verkrijgt u een erkend attest die geldig is voor alle sectoren.

Bekijk zeker eens dit korte filmpje (2min) met meer info omtrent ons e-learningtraject:   https://youtu.be/ER3fLerI_EU

Inschrijven voor de mentoropleiding kan via hun website: mentor - E-LEARNING (actnow-opleidingen.be) of telefonisch via het nr. 078 / 48 75 75

Act Now biedt ook nog steeds de klassikale opleiding aan, die 1 dag in beslag neemt en doorgaat op onze locaties, verspreid over gans Vlaanderen.
Data en locaties kan u op deze website terugvinden.

Het hebben van een mentor is verplicht in het kader van duaal leren, maar heeft ook tal van voordelen. Zo kan u als bedrijf vb. beroep doen op de mentorkorting.
Meer info omtrent de diverse premies gelinkt aan de mentoropleiding nodig?
Bekijk dan zeker onze blog ‘waarom moet ik een mentoropleiding volgen’.