XR: Samenwerking Fectar & de 5 RTC's

01 juli 2024 /

Fectar en de Regionale Technologische Centra in Vlaanderen vormen partnerschap om 698 Vlaamse scholen te voorzien van toonaangevende XR-Educatie.

Fectar, een XR creatie platform voor Virtual en Augmented Reality, kondigt met trots een innovatieve samenwerking aan met de RTC’s. Deze samenwerking stelt 700 scholen in Vlaanderen in staat om geavanceerde XR-technologieën te integreren in hun curriculum, waarmee een nieuwe standaard voor educatieve innovatie wordt gezet.

Fectar biedt een uitgebreid pakket, inclusief de toegankelijke gratis VR en AR Fectar app, Fectar Studio voor het creëren van XR-lessen, en een breed scala aan educatief materiaal en

kant-en-klare lessen. Dit initiatief markeert een belangrijke mijlpaal in het gebruik van Extended Reality (XR) in de educatieve sector en onderstreept Fectar's toewijding aan het verrijken van leerervaringen wereldwijd.

 

"Fectar en de RTC’s brengen gezamenlijk de kracht van XR-technologie naar de klaslokalen in Vlaanderen, waardoor we een nieuwe dimensie van leren mogelijk maken die zowel boeiend als effectief is. Bij Fectar geloven we dat de toekomst van onderwijs ligt in het benutten van technologische innovaties om de leerervaring te verrijken. Dit partnerschap staat symbool voor onze toewijding aan het voorbereiden van studenten op een toekomst waarin digitale vaardigheden onontbeerlijk zijn." aldus Eugène Kuipers, CEO en oprichter van Fectar.

 

Belangrijkste Punten:

Innovatief Partnerschap: Fectar en de RTC’s bundelen hun krachten om 700 Vlaamse scholen te voorzien van geavanceerde XR-technologieën, die een impact zullen hebben op de educatieve sector.

Toegankelijke Technologie: Met Fectar's gebruiksvriendelijke platform kunnen docenten zonder programmeerkennis XR-lessen ontwikkelen, wat de drempel voor het implementeren van innovatieve technologieën in het onderwijs verlaagt.

Educatieve Verrijking: De samenwerking belooft een verrijkte leerervaring voor zowel studenten als docenten door het aanbieden van interactieve en immersieve leermiddelen.

 

Afsluiting:

Fectar zet zich in om de grenzen van educatieve technologie te verleggen en toegankelijke, impactvolle leerervaringen te bieden. Met 7 miljoen downloads wereldwijd en een groeiende aanwezigheid in het onderwijs, bevindt Fectar zich aan de voorhoede van de XR-innovatie in de klas.

 

De RTC’s ondersteunen leraren en leerlingen door het versterken van kennis en vaardigenheden bij leerlingen en leraren in het technisch en beroepsgericht onderwijs door het organiseren en faciliteren van opleidingen en het aanbieden van de noodzakelijke infrastructuur en apparatuur, met als doel een optimale verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt te realiseren. Hun toewijding aan het faciliteren van educatieve en professionele ontwikkeling is een essentiële schakel in de keten van innovatief onderwijs.

 

Over Fectar:

Fectar is begin 2020 gelanceerd en telt wereldwijd al bijna 7 miljoen downloads, wat Fectar één van de grootste XR-app in de wereld maakt. Het stelt gebruikers in staat om met alle apparaten (zowel VR als AR) samen te werken in een op maat gemaakte interactieve 3D-ervaring. De

Fectar-app is gratis in de Android- en Apple-appstores. Het bedrijf is gevestigd in Den Bosch waar het een XR experience center heeft voor het onderwijs en voor het bedrijfsleven.

 

Over de RTC’s in Vlaanderen:

Elk RTC zet zich in zijn provincie in op het ondersteunen van leraren en leerlingen, met als doel het versterken van kennis en het bieden van toegang tot de nieuwste infrastructuur, apparatuur en kennis. Hun werk faciliteert een naadloze overgang tussen onderwijs en de arbeidsmarkt, met een focus op innovatie en technologische ontwikkeling.