Hout - Bouw cover

Hout - Bouw

Aanbod schooljaar 2022-2023

De Bouwsector is een omvangrijke sector met een grote variëteit aan activiteiten, specifieke noden en behoeftes.

Het studiegebied hout wordt gekenmerkt door snelle ontwikkelingen op vlak van innovatie en duurzaamheid. Zowel materialen als toepassingen evolueren. De bouwsector is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van het grondstoffenverbruik mondiaal. Hoogtijd om leerkrachten en leerlingen kennis te laten maken met duurzaam bosbeheer, recyclage en hergebruik van materialen. 
Het studiegebied bouw staat daar tegenover met een klassieker karakter. Maar ook binnen dit studiegebied moet men volop vooruit denken. Nieuwe materialen en bouwprincipes vereisen een continue alertheid om de toekomstige bouwtalenten klaar te stomen. 
 
Voor wat betreft de bouwsector kunnen we ook niet naast de huidige krapte op de arbeidsmarkt kijken. De instroom binnen het beroepsgericht en technisch onderwijs volgt jammer genoeg niet .
 
We moeten bekijken hoe we hieraan met de verschillende partners kunnen tegemoet komen en ondersteunen. We willen dit jaar een (lokale) dialoog opzetten met de verschillende partners uit zowel het onderwijsveld als de sector. We hopen vanuit deze dialoog (lokale) acties te kunnen realiseren. 
 

Op deze website van Constructiv kan je alle opleidingen terugvinden voor leraren en leerlingen, maar ook voordelige regelingen voor leermateriaal. Neem dus zeker een kijkje en schrijf je in!

BuildingYourLearning is de interactieve online-bibliotheek waar alle didactische publicaties en tools van Constructiv te vinden zijn. Je kan er o.a. handboeken, tools en lespakketten downloaden. De documenten worden gratis ter beschikking gesteld.

 


Nog bijkomende vragen? Contacteer ons! We helpen je graag verder.
Je kan terecht bij Karin Wauters:
karin.wauters@rtcvlaamsbrabant.be

 

Geschikt voor
Verfijn