STEM DRONE wedstrijd- finale 31 mei 2024

STEM DRONE wedstrijd- finale 31 mei 2024 cover
Duur dagactiviteit
Opleidingscentrum UCLL Sportdienst Herverlee
Adres Hertogstraat 178, 3001 Leuven
Bekijk op de kaart en plan je route

RTC Vlaams-Brabant organiseert in nauwe samenwerking met ASCO, Thomas More Instituut, Erasmushogeschool Brussel en diverse beroeps- en technische scholen het STEM DRONE-wedstrijd. Bedoeling is om leerkrachten en jongeren van de 2de en 3de graad vertrouwd te maken met state-of-the-art ontwerpsoftware, industriële fabricagetechnieken, basis programmeren, engineering.

Met dat doel voor ogen krijgen ze de uitdaging om op basis van hun eigen droneframe en heuse racedrone te bouwen en te programmeren. Wij ondersteunen elke school met €250,00 waarmee je drone-onderdelen voor je schoolteam kan bestellen.

SAVE THE DATE! We tellen af naar vrijdag 31 mei Sporthal UCLL - campus Heverlee, Hertogstraat 178 - 09u00.

Momenteel werken een tiental scholen hun vliegklare drones af. 
 
VRAAG: Wij vragen alle scholen voor 29 mei 2024 de namen van hun teams via mail aan ons door te geven (enkel de naam van het team en aantal teams is voldoende). Zodra wij het totaal aantal teams hebben kunnen wij de volgorde voor de voorrondes opstellen.
Een school kan meerdere teams inschrijven. Elk team heeft een identieke naam, zijn teamleden en zijn eigen vliegklare drone, afstandsbediening mag gedeeld worden. 
 
RICHTLIJNEN OCHTENDSESSIES vrijdag 31 mei
We starten om 09u00 in Heverlee met de presentatie van de droneteams voor een professionele jury. De tijdslots voor de presentatie worden door de school bij aankomst gekozen. First-come, first-served systeem. Een team kan enkel deelnemen aan de race na presentatie van zijn drone voor de jury!
De jury peilt naar het ontwerpproces, de samenwerking, het probleemoplossend vermogen, de keuzes van materiaal en onderdelen...Beamer en scherm is aanwezig. Bereid jullie voorstelling voor en breng uiteraard jullie drone mee naar de presentatie.
 
RICHTLIJNEN DRONE RACE vrijdag 31 mei
In de ochtend kunnen teams ook het race parcours verkennen. De tijdstippen voor deze tests worden door de schoolverantwoordelijke voor elk team bij aankomst gekozen. First-come, first-served systeem!
 
De officiële voorrondes starten om 13u. Op basis van het totaal aantal teams zullen wij vooraf de volgorde voor de voorrondes opstellen. De race zal omstreeks 15u eindigen. 
Elk team doorloopt het parcours individueel. Voor de voorrondes krijgen de teams meerdere pogingen. De beste tijden gaan naar 8ste finales, kwart finales, halve...enz..
 
HERSTELLINGEN en LUNCH
Voor elke school voorzien wij een tafel met elektriciteitsaansluiting. Dit is jullie werkplaats. Voorzie al het nodige materiaal en handtools voor batterijoplading, herstellingen, finetuning van jullie drones..etc
Voorzie ook jullie eigen lunch! 
Succes en tot vrijdag de 31ste mei.

Aarzel niet me te contacteren indien vragen - 0497 41 31 88 - Wim Van Broeck.

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Inschrijfmogelijkheden

Enkele andere opleidingen binnen deze categorie