STEM DRONE project 2023-2024 cover

STEM DRONE project 2023-2024

Momenteel werken wij aan de derde editie van het STEM Drone project - schooljaar 2023-2024. Wij behouden de basis van ons 5-stappen programma. Voor de editie 2023-2024 zetten wij in op een doorgedreven begeleiding van de leerkrachten en leerlingen bij het ontwerp, de bouw en het testen van een crashbestendige drone. Ook scholen buiten de provincie Vlaams-Brabant kunnen deelnemen aan dit project! 

klik hier voor alle details omtrent de STEM Drone RACE 2024
op 31 mei 2024 in sporthal UCLL campus Heverlee

  • Wij introduceren een ‘partpicker’ als start van de derde editie van het STEM Drone project. Dit document is het vertrekpunt voor jullie keuze van de onderdelen. Download LIJST Droneparts 2023-2024.
  • Workshops in het lab Ontwerp- & Productietechnologie Thomas More. In oktober fabriceren jullie een stevig drone frame. Het team van Thomas More staat voor jullie klaar om jullie te begeleiden bij het printen, spuitgieten of frezen van een crashproof frame. Hierbij een preview van de leerinhouden in powerpoint formaat!
  • EHB atelier I: In de maand november ondersteunen experts van de Erasmushogeschool Brussel jullie bij de selectie van onderdelen en assemblage van de drone. Download hier de PowerPoint van de DroneWorkshop EHB I en II.
  • EHB atelier II: Bij het begin van het tweede semester in februari 2024 programmeren jullie de drone ism het team van de Erasmushogeschool Brussel
    In principe kunnen jullie vanaf de Krokusvakantie jullie vliegklare drone op school testen en verder finetunen met Betaflight
  • De ideale oefening om tegen 31 mei 2024 startklaar te zijn voor de jaarlijkse dronerace. Drone Racing Flanders zal opnieuw een spectaculair parcours uitzetten. 

Het STEM Drone project team,

Mohamed, Koen, Bram, Kenny, Michael, Kurt, Jurgen en Wim

Hier een voorproefje van de DRONE race in hal 9 van ASCO in schooljaar  2019/20 (repo RingTV).

Dit STEM Drone project richt zich naar leerlingen en leerkrachten de 2de en 3de graad mechanica en aanverwante studierichtingen zoals Computergestuurde werktuigmachines, Elektriciteit-elektronica, Elektrische installaties, Elektrische installatietechnieken, Elektromechanica, Elektromechanische technieken, Elektrotechnicus, Industrieel elektrotechniek, Installateur, Industrieel onderhoud, Industriële computertechnieken, Industriële elektriciteit, Industriële ICT, Industriële onderhoudstechnieken, Industriële wetenschappen, Mechanische vormgevingstechnieken, Vliegtuigtechnicus, Vliegtuigtechnieken, Werktuigmachines…


Nog bijkomende vragen? Contacteer ons! We helpen je graag verder.
Je kan terecht bij Wim Van Broeck:
wim.vanbroeck@rtc.vlaamsbrabant.be

 

Verfijn